La Cambra farà una jornada per a començar a exportar

Serà el dijous dia 26 d'abril, de 9 del matí a 2 del migdia

Redacció
20 d'abril del 2012

La Cambra de Comerç de Manresa celebrarà dijous vinent una de les Jornades d'Iniciació a l'Exportació adreçades a empreses sense activitat a l'exterior i que vulguin conèixer el seu potencial per internacionalitzar-se i les implicacions que comporta prendre una decisió d'aquest tipus. La jornada es farà de 9 del matí a 2 del migdia i està limitada a 20 empreses. Serà conduïda pel tècnic en comerç internacional de la Cambra, Jaume Ferrer, que guiarà les empreses en l'anàlisi de diferents aspectes de la seva situació actual que han d'incidir en una futura estratègia d'internacionalització. La jornada forma part del programa Go Export, d'ACC1Ó, que pretén augmentar el nombre d'empreses catalanes amb activitat internacional ajudant-les i acompanyant-les en tot aquest procés.

Entre les qüestions que es plantegen en les Jornades d'Iniciació a l'Exportació hi ha les motivacions que té l'empresa per exportar, l'anàlisi del producte, la selecció dels mercats objectiu, els canals de distribució més adequats i les eines de comunicació o promoció de què disposa. Amb aquestes dades, l'empresa pot elaborar un primer full de ruta que li permeti començar a planificar la seva estratègia exportadora. Les empreses que participen en les Jornades d'Iniciació a l'Exportació poden entrar al programa d'Iniciació a l'Exportació que els ofereix assessorament personalitzat durant un any per tal de desplegar el seu pla d'internacionalització.

Tant les Jornades d'Iniciació a l'Exportació com el Programa d'Iniciació a l'Exportació són dues noves eines que la Cambra posa a l'abast de les empreses que vulguin començar a exportar. L'exportació es confirma com una de les vies de creixement per les empreses de casa nostra en una situació adversa com l'actual. A tot Catalunya, les exportacions van créixer un 15% l'any passat però encara es calcula que hi ha prop de 40.000 empreses que podrien exportar i no ho fan.