Carril bus i bus mancomunat, però poc a poc

El ple de l'Ajuntament de Manresa aprova una esmena d'ERC a la moció de la CUP que accepta les propostes però ofereix un calendari més pausat

Redacció
20 d'abril del 2012
576_1285594864514912
576_1285594864514912 | estefania escolà
Parada d'autobusos de Manresa Foto: Estefania Escolà

El ple de l'Ajuntament de Manresa d'abril ha decidit donar suport a l'esmena d'ERC sobre la implantació del carril bus a la ciutat i l'inici de converses amb les institucions competents per mancomunar el servei de bus urbà amb els municipis pròxims, per davant d'una proposta de la CUP que marcava un calendari més rígid i unes accions més concretes per a aquestes millores en el transport urbà.

Tots els grups del ple es van mostrar favorables a la implantació del carril bus a Manresa per fer que aquest servei sigui més avantatjós que circular amb el vehicle privat, i a iniciar els tràmits per aconseguir integrar Sant Joan, Santpedor, Sant Fruitós i Navarcles en la xarxa de transport públic manresà. En aquest sentit, l'esmena d'ERC recollia també els mateixos supòsits per al servei de taxi.

Amb l'aprovació de l'esmena d'ERC el ple va aconseguir que en comptes de fer els canvis "en el termini d'un any", aquests es facin "en els propers mesos", a banda d'una certa suavització de les instruccions executives del text.