L'Ajuntament ofereix un curs gratuït de creació de cooperatives

Les sessions es faran tots els dilluns i divendres de 10 a 12 del matí al Palau Firal

Redacció
13 d'abril del 2012

El Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa ofereix a partir del 23 d'abril de 2012 un curs de formació específica per a la creació d'una empresa cooperativa, que inclou sessions grupals i sessions específiques tutoritzades, que aportaran als participants coneixements, assessorament personalitzat i acompanyament en la fase inicial dels diferents projectes que es puguin concretar en noves empreses.

El curs començarà el dilluns 23 d'abril i finalitza el 29 de juny. Les sessions es faran tots els dilluns i divendres de 10 a 12 del matí a les instal·lacions del Palau Firal. El curs està adreçat a persones emprenedores que tinguin un projecte o una idea empresarial per iniciar-se com a societat cooperativa.

Objectiu del curs
El curs va dirigit a emprenedors, emprenedores que tinguin una idea emp resarial i vulguin iniciar la seva empresa. L'objectiu del curs és aportar coneixements, oferir assessorament personalitzat i acompanyar la fase inicial de constitució empresarial dels diferents projectes escollits, de forma que en finalitzar el curs estiguin en condicions de constituir-se com a empreses.

En finalitzar el curs els participants hauran assolit els següents resultats:

  • Disposaran del Pla d'empresa del seu projecte empresarial
  • Disposaran del Pla de viabilitat del seu projecte empresarial.
  • Coneixeran les diferents fórmules jurídiques i el procés de constitució empresarial i estaran en disposició d'iniciar la seva empresa.

Metodologia
El curs aplica una metodologia combinada a fi d'optimitzar al màxim i potenciar els diferents projectes empresarials.

  • Formació prese ncial: Hi ha un bloc d'hores lectives que es realitza de forma presencial per tots/es els participants i on es donen a conèixer els conceptes teòrics generals dels diversos temes a tractar.
  • Elaboració del projecte empresarial: Treball a realitzar per cada emprenedor/a sobre el seu projecte empresarial durant les hores no lectives i que serà la base de les tutories personalitzades. Es requerirà la recerca d'informació, la definició i posicionament de cada emprenedor/a, visites a diferents administracions, visita presencial a la competència, recerca per Internet de recursos i serveis, pràctiques sobre webs de recursos i eines de gestió empresarial; entre d'altres.
  • Tutoria de projectes: Constituït per un bloc específic d'hores lectives que es realitza de forma presencial i personalitzada on s'aborden detalls concrets i informació sens ible de cada projecte empresarial que requereix una confidencialitat i dedicació específica.

Per a més informació i inscripcions als cursos, cal adreçar-se al telèfon 93 878 76 25 o bé al correu electrònic cedem@ajmanresa.cat. Hi haurà una selecció prèvia dels participants.