Dissabte es presenta el nou pla de sensibilització

La Casa Flors Sirera celebrarà una jornada de portes obertes

Redacció
10 d'abril del 2012
Rosa de Paz i Mercè Rosich durant la roda de premsa.
Rosa de Paz i Mercè Rosich durant la roda de premsa. | AjM
Rosa de Paz i Mercè Rosich durant la roda de premsa. Foto: AjM

La Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera celebrarà aquest dissabte, 14 d'abril, una jornada de portes obertes que servirà per presentar el nou pla de sensibilització i solidaritat de Manresa per als propers dos anys, així com per donar a conèixer a la ciutadania la tasca de les ONG's, d'entitats i de l'Ajuntament de Manresa en temes relacionats amb la pau i els drets humans.

La regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i la Coordinadora del Programa de Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, Rosa de Paz, han presentat aquest migdia en roda premsa la jornada, que començarà a 1/4 de 6 de la tarda.

El programa previst inclou diverses activitats festives, artístiques, musicals i culturals obertes a tots els públics que tenen com a objectiu mostrar el treball que es desenvolupa a la Casa Flors Sirera, que enguany compleix nou anys des de la seva obertura.

La regidora Mercè Rosich inaug urarà, pels volts de tres quarts de 7 del vespre, l'exposició "Manresa amb els drets humans" i presentarà el nou pla de sensibilització que es desenvoluparà a Manresa durant els propers dos anys amb el suport de la direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

L'exposició és la primera acció d'aquest nou pla de sensibilització i és una proposta artística elaborada pel Consell Municipal de Solidaritat per informar i denunciar la situació dels drets humans al món i per donar a conèixer les iniciatives que es duen a terme a Manresa.

El nou pla de sensibilització portarà per lema "Manresa amb el món. Reptes globals, respostes locals", i té per objectiu potenciar la creació d'opinió i anàlisi crític i sobre les causes de le s desigualtats Nord-Sud; enfortir el Consell Municipal de Solidaritat; promoure i impulsar el consum responsable i el comerç just; potenciar el compromís de la cultura de la pau entre la ciutadania; i la promoció de la perspectiva de gènere en les polítiques de cooperació descentralitzada.

Un altre dels actes destacats de la jornada de portes obertes serà la xerrada-debat que portarà per títol "Fomentar la pau, el desenvolupament i la solidaritat en temps de crisi: diagnòstic i propostes", i anirà a càrrec de Rafael Grasa, president de l'Institut Internacional Català per a la Pau (ICIP) i professor de Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Rafael Grasa és especialista en investigacions centrades en la teoria de les relacions internacionals, investigació per la pau, resolució de conflic tes, processos de pau, seguretat i desenvolupament humà. També és autor de nombrosos articles i publicacions relacionats amb temes de pau i seguretat.

Programa d'activitats per al dissabte 14 d'abril:

  • 17:15 h: Benvinguda als assistents.
  • 17:30-18:30 h: Jocs infantils, activitats familiars i animació musical a càrrec de Maria Navarrete i voluntaris del Centre Flors Sirera.
  • 18.30 h: Berenar i plantada d'un cirerer.
  • 18.45 h: Inauguració de l'exposició "Manresa amb els drets humans" i presentació del pla de sensibilització, a càrrec de la Regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich.
  • 19.00 h: Xerrada "Fomentar la pau, el desenvolupament i la solidaritat en temps de crisi: diagnòstic i propostes", a c&ag rave;rrec de Rafael Grasa, president de l'Institut Català per la Pau i professor de Relacions Internacionals de la UAB.
  • 20.30 h: Taller de danses africanes, a càrrec d'entitats de la ciutat.

Durant tota la tarda es podrà conèixer la tasca les ONG's que formen el Consell Municipal de Solidaritat i d'entitats que col·laboren habitualment al Centre Flors Sirera.