El Casal-Ot celebra 19 anys de treball en infància amb risc social

Redacció
03 d'abril del 2012
El Casal-Ot celebra 19 anys de treball en infància amb risc social.
El Casal-Ot celebra 19 anys de treball en infància amb risc social. | Creu Roja
El Casal-Ot celebra 19 anys de treball en infància amb risc social. Foto: Creu Roja

El centre obert de Creu Roja a Manresa, el Casal-Ot, amb conveni amb l'Ajuntament de Manresa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, és un servei social diürn per infants que es troben en situació de risc o desemparament, però que amb seguiment personal i familiar tenen capacitat per canviar aquesta situació.

Aquest mes de març el Casal-Ot ha fet 19 anys de treball amb infància en risc social de la ciutat de Manresa.

Els orígens del centre és el treball en l'educació en el lleure de caps de setmana
Durant els tres anys de funcionament en caps de setmana, el voluntariat de Creu Roja a Manresa va constatar que la problemàtica presentada pels infants requería un seguiment diari i més professionalitzat. D'aquesta manera es podria realitzar un treball educatiu més intens i així incidir en les mancances que presentaven els infants (d'hàbits, afectives, higièniques, alimentàries, socials, sanitàries...) posant especial atenció en les causes de les problemàtiques. En aquests anys d'història, han passat pel centre 159 infants, nens i nenes de 3 a 12 anys d'edat i s'ha realitzat moltes activitats diverses.

Per celebrar aquesta data tan senyalada les educadores del centre, juntament amb el voluntariat de Creu Roja a Manresa han proposat una gincama per la plaça Milcentenari (ubicació del centre). L'objectiu ha estat superar unes proves per tal d'aconseguir els ingredients per fer un pastís d'aniversari.

Les proves han estat d'habilitat, destresa, lectura i de gustos. Per cada punt aconseguit pel grup, se'ls ha donat un paquet amb els ingredients per fer tres pastissos que ens hem menjat. Abans però, s'han bufat les 19 espelmes.