MBici fa la segona sortida de la ruta ignasiana

Pol Valero, director de la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, ha fet de guia de la sortida

Redacció
01 d'abril del 2012
Perticipants a la ruta ignasiana d'MBici.
Perticipants a la ruta ignasiana d'MBici. | MBici
Perticipants a la ruta ignasiana d'MBici. Foto: MBici

Pol Valero, director de la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, ha fet de guia de la segona edició de la ruta ignasiana. El dissabte 31 de març s'ha fet la versió llarga d'aquesta ruta que també ha inclòs Viladordis, l'ermita de la Salut i les Marcetes. El grup de visita ha estat format per 11 persones.

Els participants han pogut conèixer cada un dels punts d'interès ignasià seguint el procés vivencial que va seguir Sant Ignasi, des que va arribar a Manresa, des del punt d'arribada (la creu de terme de la Guia) fins a la Cova. Han conegut la seva experiència a l'Hospital de Santa Llucia (Rapte), la capella de Sant Ignasi Malalt, la Casa dels Amigants, la Seu, el Convent dels Predicadors (plaça de Sant Domènec, l'ermita de la Salut de Viladordis, la masia de les Marcetes, la creu de terme del Tort, el Pou de Llum, la capella de Sant Pau i la Cova. I han pogut visitar els interiors de cada emplaçament.

La novetat d'aquesta edició ha estat la visita a la masia de les Marcetes. El grup ha estat rebut pels actuals hereus de la família que va acollir ajudar a Sant Ignasi i han escrit una dedicatòria al llibre de visites de la casa.

Una altra novetat ha estat l'explicació, per part de Pol Valero, del descobriment d'unes inscripcions religioses en una cova profunda que es troba al costat de l'estació de la RENFE i que tenen una signatura usada per Sant Ignasi, Valero ha volgut deixar clar, però, que encara cal estudiar aquesta troballa per conèixer la seva antiguitat real.

Recordem que aquestes visites són el fruït d'un acord entre la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, l'Ajuntament de Manresa i la cooperativa MBICI per tal de fer més àmplies les rutes ignasanes i divulgar l'experiència de Sant Ignasi a Manresa.