Els geoparcs, per ensenyar la geologia alternativament

La xerrada, que es farà a l'EPSEM, anirà a càrrec de la doctora Amelia Calonge

Redacció
29 de març del 2012

El cicle de conferències de l'Associació Espanyola per a l'Ensenyament de les Ciències de la Terra (AEPECT) que porta per nom La geologia és notícia s'atura aquest divendres a l'EPSEM. El Consell Comarcal del Bages pren part en aquesta iniciativa i ha programat una xerrada que explicarà el paper dels geoparcs en l'ensenyament de la geologia d'una manera alternativa. L'acte s'emmarca en el procés que lidera el Consell Comarcal per donar a conèixer el projecte del Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central.

La conferència Els geoparcs. Una forma alternativa d'ensenyar geologia anirà a càrrec de la doctora Amelia Calonge, presidenta de l'AEPECT, i professora de la Universidad de Alcalá de Henares, que anirà seguida d'una intervenció de representants del Consell Comarcal del Bages en què s'explicarà el conveni de col·laboració signat entre el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central i l'AEPECT. La xerrada començarà a dos quarts de 8 del vespre a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa. Els geoparcs juguen un nou paper en la manera d'ensenyar la geologia perquè obren la porta a un ensenyament més actiu i participatiu. La proposta de georutes permet conèixer sobre el terreny els punts d'interès geològic i treballar la geologia des d'un punt de vista experimental, atractiu i més vivencial.

Conveni
Abans de començar la xerrada, hi haurà l'acte de signatura del conveni entre el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central i l'AEPECT, que compta amb una delegació a Catalunya. El cicle itinerant de conferències acabarà a Manresa després que durant les darreres setmanes hagi passat per Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona.