PxC no signa la condemna del Consell a l'agressió feixista

Tots els grups polítics del Consell Comarcal del Bages i els consellers individuals sense grup, excepte PxC, signen un manifest de condemna a l'atac feixista de divendres

Redacció
27 de març del 2012
El conseller comarcal del Bages per PxC, Alberto Pericas.
El conseller comarcal del Bages per PxC, Alberto Pericas. | Àlex Gómez Ribera
El conseller comarcal del Bages per PxC, Alberto Pericas. Foto: Àlex Gómez Ribera

Aquest passat dilluns 26 de març, prèvia convocatòria específica sobre l'assumpte que s'havia de tractar, la junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages es va reunir amb l'absència del conseller comarcal de PxC, Alberto Pericas, per consensuar un text de condemna a l'atac feixista que es va produir divendres passat a la ciutat i que va acabar amb tres joves ferits, un d'ells de molta gravetat.

Finalment, els grups de CiU, ERC i PSC, i els consellers individuals d'ICV, CUP i PP, com a junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages, ha emès un comunicat en que manifesta la seva "més enèrgica condemna a l'agressió feixista que van patir tres joves divendres al vespre a Manresa, a les portes de la sala de concerts Stroika. Un rebuig que fa extensible a totes les accions de violència feixista, xenòfoba o racista".

Així mateix la junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages "se solidaritza amb les tres víctimes de l'atac i espera la seva satisfactòria recuperació, alhora que insta els responsables policials a detenir als agressors".

Manresainfo.cat ha intentat posar-se en contacte telefònic amb el conseller comarcal del Bages per PxC, Alberto Pericas, per conèixer els motius d'aquesta omissió sense aconseguir contactar amb ell.

Capítols passats
No és la primera vegada que PxC, i el seu màxim representant comarcal, Alberto Pericas, té una actitut gens sensible davant de capítols d'extrema gravetat a Manresa. Manresainfo.cat ja va informar el passat 9 d'octubre de 2011 dels comentaris que va penjar en el seu perfil de Facebook fent broma sobre la mort de Mustapha el Marrakchi mentre estava detingut pels Mossos d'Esquadra en un box de l'hospital Sant Joan de Déu i que ja li va costar una condemna unànim dels grups del ple de l'Ajuntament de Manresa.

Com és de domini públic a la ciutat, Alberto Pericas en la seva joventut ja havia pertanyut a diversos col·lectius de l'extrema dreta manresana i, segons testimonis, fins i tot havia participat en boicots i assalts a actes organitzats per associacions antimilitaristes, antirepressives o independentistes conduint una furgoneta carregada de militants feixistes.

PxC corregirà l'«error» i s'adherirà a la condemna per l'agressió nazi