Acord pels serveis mínims

Durant la vaga general del 29 de març els trens de Rodalies funcionaran al 33% a les hores punta, les escoles mantindran alguns membres del personal i els hospitals garantiran el servei d'urgències

Redacció
27 de març del 2012
Un tren aturat a l'estació de Borgonyà.
Un tren aturat a l'estació de Borgonyà. | Adrià Costa
Un tren aturat a l'estació de Borgonyà. Foto: Adrià Costa

La Generalitat ha dictat l'ordre de serveis mínims a Catalunya, després de l'acord amb els sindicats majortaris, per la vaga general convocada pel dijous 29 de març. Les mesures pretenen garantir els serveis essencials per a les persones al mateix temps que l'exercici legítim del dret de vaga. El Govern té competència en el transport de viatgers, transport de mercaderies, salut i ensenyament, entre d'altres.

Pel que fa al transport de tren per Rodalies, en la que hi ha inclosa la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà, hi haurà un terç del servei en funcionament a les hores punta: de 6:30 a 9:30 hores i de 17:00 a 21:00 hores. El servei de transport escolar amb autobús que no disposa de transport públic alternatiu funcionarà amb normalitat.

Els centres sanitaris hauran de garantir el funcionament normal al servei d'urgències, a les unitats especials (UCI, UVI, unitats coronàries, d'hemodiàlisi, neonatologia, parts i radioteràpia-quimioteràpia i altres d'urgència vital), a les operacions inajornables, als tractaments de radio i quimioteràpia en situacions urgents, en l'atenció als malalts ingressats, tant assistencial com bàsica d'infermeria i hotelera, i al transport sanitari per atendre les urgències.

Pel que fa a les escoles, i per aquells alumnes que vulguin assistir a classe, als centres d'ensenyament infantil i de primària (3 a 12 anys) hi haurà d'haver una persona de l'equip directiu i un docent per cada sis aules. A les llars d'infants (0 a 3 anys), els serveis mínims augmentaran una mica: una persona de l'equip directiu i un terç de la plantilla.

Consulteu tots els serveis mínims establerts per la Generalitat