El menor apallissat per quinze neonazis supera el coma

Després de ser intervingut quirúrgicament la matinada passada continua en estat molt greu i estarà en observació les properes 72 hores. Convoquen una concentració de rebuig a les 8 a la plaça de l'Ajuntament de Manresa i en altres poblacions catalanes

Redacció
25 de març del 2012
Els serveis sanitaris atenen un dels ferits divendres.
Els serveis sanitaris atenen un dels ferits divendres. | Lector
Els serveis sanitaris atenen un dels ferits divendres. Foto: Lector

El jove que va ser víctima d'una pallissa per part de quinze neonazis divendres a Manresa ha aconseguit superar el coma segons ha pogut saber Manresainfo.cat. Es tracta d'Alberto MG, de 16 anys i veí de Manresa. Els fets van succeir divendres al vespre abans del concert que els grups KOP i Non Servium havien d'oferir a l'Stroika. Hores d'ara, el jove continua en estat molt greu després de ser intervingut quirúrgicament per drenar-li una forta hemorràgia interna a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. Ara haurà d'estar en observació les properes 72 hores.

Agredits per quinze neonazis
Els Mossos d'Esquadra continuen mentrestant la investigació d'una agressió organitzada que es va produir divendres davant de la sala de concerts Stroika cap a dos quarts de deu del vespre. Segons testimonis, un grup d'entre 10 i 15 persones coberts amb passamuntanyes i armats amb pals grans i barres de ferro van assaltar uns joves que estaven davant la sala i els van començar a colpejar molt violentament.

Tot i que la policia autonòmica no ha volgut donar massa detalls fins que no estigui més avançada la investigació, de resultes d'aquesta agressió organitzada tres joves van resultar ferits. A banda del jove que va acabar amb coma, un segon ferit evoluciona favorablement a Sant Joan de Déu mentre un tercer tercer va ser donat d'alta per ferides de caràcter més lleu. En aquests moments els Mossos segueixen amb la investigació per identificar i localitzar els autors de l'agressió.

Segons apunten alguns testimonis, els agressors tenien una estètica i una motivació skin de característica nazi, i cridaven "Sieg Heil" mentre cometien l'agressió. Els fets encara haurien pogut ser més greus si haguessin aconseguit incendiar un cotxe ocupat per un altre grup de joves amb les bengales que van llençar al seu interior.

Concentracions de denúncia
En les darreres hores s'han convocat de manera espontània diverses concentracions de rebuig de l'agressió feixista. A Manresa serà aquest diumenge a les vuit del vespre a la plaça de l'Ajuntament. També se'n faran a Barcelona, Terrassa i Vic.

Totes les notícies de l'agresió feixista davant l'Stroika