Voluntaris netegen la llera del Llobregat al seu pas per Navàs

Redacció
24 de març del 2012
Voluntaris netegen la llera del Llobregat al seu pas per Navàs.
Voluntaris netegen la llera del Llobregat al seu pas per Navàs. | AjNVS
Voluntaris netegen la llera del Llobregat al seu pas per Navàs. Foto: AjNVS

Una colla de voluntaris navassencs han participat en la jornada de neteja "Fem Dissabte" que s'ha dut a terme aquest matí sota el pont de Castellet, al costat del riu Llobregat per tal d'alliberar de brossa i deixalles, la llera i els vorals. Els participants de Navàs, han recollit una desena de bosses industrials de diferents tipus de deixalles, on hi predominaven les llaunes, vidre, plàstics, i alguna de més voluminosa com és un matalàs i un tros de rampa d'skate.

La brossa s'ha anat recollint en bosses de deixalles i s'ha dipositat finalment en els contenidors adients per al seu correcte reciclatge.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Navàs, Joan Fernàndez, ha fet una valoració positiva d'aquesta iniciativa, bo i destacant que enguany el paratge no era gaire brut, i ha lamentat, que cada vegada costa més de mobilitzar voluntaris per netejar el tram de riu Llobregat que passa pel municipi de Navàs.

Aquesta població fa sis anys que s'adhereix al Projecte Rius, que a Catalunya compte amb un seguiment força ampli de grups de voluntaris i entitats adherides.

La jornada té un marcat caràcter de conscienciació ambiental, per la qual cosa es duu a terme de manera simultània a diferents poblacions de Catalunya, amb l'objectiu de fer pública la situació i l'estat de conservació dels rius i riberes, fomentar la consciència ciutadana i la seva participació activa en la conservació dels rius i els entorns fluvials, i netejar i condicionar els entorns naturals.