La VBTT Terra de Maquis torna a la Catalunya central

La presentació oficial de la cursa, celebrada a The Cyclery – Specialized Concept Store, desvela les novetats d’aquesta edició

Redacció
23 de març del 2012
Equip Outcat - The Cyclery.
Equip Outcat - The Cyclery. | The Cyclery
Equip Outcat - The Cyclery. Foto: The Cyclery

Per tercer any consecutiu, la Volta al Bages en BTT Terra de Maquis torna a la Catalunya central per reunir en dos dies als ciclistes més aventurers en un circuit únic i carregat d'història. Outcat, empresa organitzadora de la competició, ha donat a conèixer les novetats de l'edició 2012 a The Cyclery - Specialized Concept Store, patrocinador principal de l'esdeveniment esportiu i marc habitual de la presentació oficial de la carrera. L'acte ha reunit a més de 100 persones, entre elles veterans i joves promeses del ciclisme català.

La ja famosa competició, ideada per a ciclistes disposats a experimentar el BTT en el seu estat més pur, se celebrarà els propers 16 i 17 de juny en un circuit de 6.500 metres de desnivell en 230 quilòmetres, plagat de senders, pujades i baixades tècniques i zones boscoses, pels quals en el seu moment es van amagar els guerrillers coneguts com maquis, i que caracteritzen la ruta d'una de les carreres més desafiadores del calendari del MTB estatal.

Rècord d'inscripcions
La tercera edició de Terra de Maquis ha tingut una acollida excel·lent, superant totes les expectatives de l'organització. En menys de 48 hores es van inscriure el total dels participants de l'edició passada i, a menys de tres mesos de la prova, queden ja només 30 places. "Estem convençuts que d'aquesta presentació sortiran la resta de "maquis" que participaran en la carrera", afirma Joan Pallàs, soci de The Cyclery. Per la seva banda, Raül Montfort, coorganitzador de la prova, declara "un èxit" no només la convocatòria sinó el ritme que estan seguint les inscripcions en la prova i les activitats paral·leles.

Novetats 2012
Entre les novetats d'aquesta edició destaquen els mallots que es lliuraran als guanyadors de la carrera (categoria femenina i masculina), així com l'obsequi per tots els "maquis", que consisteix en una borsa esportiva personalitzada amb el seu nom.

L'organització ha presentat també les activitats complementàries a la carrera: dos "demos" (amb recorreguts per alguns dels camins on es desenvoluparà la prova) i un curs de GPS, amb una sessió teòrica i una altra pràctica. Dues sessions molt útils, atès que la VBTT Terra de Maquis destaca per no tenir un circuit marcat sinó que els participants han de trobar el seu camí via GPS, fomentant així la sensació d'aventura.

La ruta recorre els punts més elevats de la Catalunya central, com el Cogulló de Cal Torre, Castelltallat, Sant Cugat del Racó, Serraïma i Musarra. Els 230km es divideixen en dues etapes, una de 130km i una altra de 100, acumulant més de 6.500 metres de desnivell positiu i recorrent un 70% del traçat per senders.

Esport i història
La VBTT Terra de Maquis forma part d'una oferta de turisme actiu desenvolupada a la zona del Bages, que recorre en bicicleta els refugis dels maquis, el Museu dels Maquis de Castellnou de Bages, i la Creu de Perelló, on van matar al guerriller antifranquista Caracremada, l'últim maqui català. El tour ofereix la possibilitat de dormir en cases de turisme rural, a la manera dels maquis que buscaven refugi en les masies de pagesos, i proposa descobrir un capítol important de la història de Catalunya a través d'una modalitat esportiva.

Suport públic i privat
La VBTT Terra de Maquis està organitzada per Outcat i compta amb el suport de The Cyclery – Specialized Concept Store com a patrocinador principal de l'esdeveniment esportiu.

Outcat és un club esportiu, federat i inscrit en el registre d'entitats esportives del Consell Català de l'Esport. Es basa en tres valors, el respecte a la naturalesa, el foment de l'activitat esportiva en espais exteriors (outdoor) i la creació de conceptes d'activitats nous en carreres, pedalades i altres experiències.

The Cyclery – Specialized Concept Store és el major establiment comercial dedicat a la comercialització de bicicletes i accessoris de la marca Specialized a Catalunya. Com Concept Store ofereix servei de taller postvenda i reparació obert a totes les marques, BG fit, nutrició i serveis als aficionats del món del ciclisme.

Altres col·laboradors són Alpcross, FLY BCN, Mebaline, Li Duo "Your t-shirt", Rondo Team, Aliments Delitia, 5-Hour ENERGY, Dummies Grafic, Aliments SIS, Zero Flats, Montrofeu, Kit Kat i Marc Sixto Fotògraf.

La VBTT Terra de Maquis compta també amb el suport dels ajuntaments de Castellnou de Bages i de Santpedor, el Consorci del Cardener, la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Bages i la Federació Catalana de Ciclisme.

Arxivat a