Tret de sortida a la segona fase de Sant Joan de Déu

La Fundació Althaia i l'UTE Nova Bages Sanitària signen el contracte de construcció de la segona fase de les obres d'ampliació

Redacció
19 de març del 2012
Germà Joaquim Erra, President del Comitè Executiu del Patronat d’Althaia; Valentí Junyent, President del Patronat de la Fundació Althaia i Alcalde de Manresa; i Jordi Tragant, representant de l’UTE Nova Bages Sanitària.
Germà Joaquim Erra, President del Comitè Executiu del Patronat d’Althaia; Valentí Junyent, President del Patronat de la Fundació Althaia i Alcalde de Manresa; i Jordi Tragant, representant de l’UTE Nova Bages Sanitària. | Althaia
Germà Joaquim Erra, President del Comitè Executiu del Patronat d’Althaia; Valentí Junyent, President del Patronat de la Fundació Althaia i Alcalde de Manresa; i Jordi Tragant, representant de l’UTE Nova Bages Sanitària. Foto: Althaia

Aquest dilluns al migdia la Fundació Althaia ha viscut un important moment en el procés de construcció del nou hospital en celebrar-se l'acte de la signatura del contracte per a l'execució de la segona fase de les obres d'ampliació de Sant Joan de Déu, presidit pel President del Patronat i Alcalde de Manresa, Valentí Junyent. La signatura ha anat a càrrec del President del Comitè Executiu del Patronat de la Fundació Althaia, Gmà. Joaquim Erra, i el representant de l'UTE Nova Bages Sanitària, Jordi Tragant.

Aquesta firma permet l'inici de les obres que començaran, aproximadament, en un mes i que tindran una execució, tal i com determina el contracte signat, de 28 mesos. Això suposa 8 mesos menys que els previstos inicialment. Durant aquest període s'acabaran els dos blocs ja alçats durant la primera fase, es construiran els dos altres cossos de l'edifici i el búnquer de radioteràpia i s'urbanitzaran els accessos a l'edifici.

El concurs públic per a la contractació de les obres va adjudicar-se per 40,938 milions d'euros (IVA inclòs) a l'UTE Nova Bages Sanitària, formada per les empreses Constructora d'Aro, SA; Constructora Pai, SA; Cots i Claret, SL; i Abantia, SA. El contracte es formalitza aquest dilluns després de signar el finançament amb diferents entitats bancàries.

Subvenció de 60 milions de la Generalitat
Aquest projecte es pot fer realitat gràcies a la subvenció de 60 milions d'euros de la Generalitat de Catalunya. Una inversió que el govern català ha mantingut malgrat la difícil situació econòmica actual.

El terminis d'execució d'aquesta fase preveuen que a finals de l'any 2013 entrin en servei els dos blocs ja edificats on s'hi ubicaran, entre altres serveis, dues plantes d'hospitalització, l'àrea docent i la sala d'actes. Aproximadament un any més tard, una vegada equipats els nous espais, es posaran en marxa la resta d'instal·lacions.

L'octubre del 2010 va entrar en funcionament una part de les noves instal·lacions de Sant Joan de Déu amb la posada en marxa de les noves urgències, 2/3 parts de les consultes externes, 1/3 part de diagnòstic per la imatge i l'aparcament soterrat.

En finalitzar tot aquest projecte, l'hospital resultant, suma de l'edifici actual i del nou, funcionarà com un sol bloc integrat i únic. En un espai de 60.000 metres quadrats, dels quals 40.000 són de nova construcció i els altres 20.000 corresponen a l'edifici actual, s'hi concentraran tots els serveis i l'activitat que ara es dóna al Centre Hospitalari, a Sant Joan de Déu i a una petita part de la Clínica Sant Josep. A aquesta superfície cal sumar-hi els 18.000 metres quadrats de l'aparcament que té una capacitat d'unes 600 places.