CiU d'Artés proposa un govern d'unitat

Els nacionalistes consideren que l'actual govern té febleses degut a que està composat per 5 dels 13 regidors

Redacció
16 de març del 2012
Moment en que es vota Josep Candàliga com a nou batlle d'Artés.
Moment en que es vota Josep Candàliga com a nou batlle d'Artés. | P.F.B.
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament d'Artés. Foto: P.F.B.

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament d'Artés ha proposat als altres grups polítics del consistori la formació d'un govern d'unitat que inclogui les quatre formacions amb representació al consistori davant la necessitat que s'hagin de prendre "decisions difícils" degut al moment actual de crisi global.

CiU va llançar aquesta proposta en els precs i preguntes de l'últim ple d'Artés, d'aquest dijous, considerant que l'actual govern del municipi, format per 5 dels 13 regidors de la cambra, està en minoria i això es nota en la dificultat que té per tirar endavant nous projectes pel municipi.

Els nacionalistes fan la proposta oberts al diàleg, sense voluntat de posar "obstacles a l'acord" però considerant que els diferents grups del ple han de donar una resposta en el període d'un mes per no allargar aquesta situació. Així mateix, en el cas que la proposta no sigui acceptada, CiU s'oferirà a altres possibles pactes de majoria municipal que "dotin d'estabilitat el govern d'Artés".

En una primera resposta l'alcalde d'Artés (GUA) va valorar positivament la proposta i es va comprometre a iniciar els contactes per intentar aquest acord.

Pagar els impostos a Catalunya i abolir la monarquia
En el mateix ple, Artés va aprovar impulsar el pagament dels impostos de l'Ajuntament a l'Agència Tributària de Catalunya enlloc de fer-ho a l'espanyola "tant aviat com sigui possible" amb els vots de GUA i la CUP i l'abstenció de CiU i PXA; i una moció per abolir la monarquia que només va rebre els vots favorables de la CUP, però va prosperar per l'abstenció de la resta de forces polítiques.

En el mateix ple es va deixar sobre la taula l'aprovació del preu públic per a la programació estable del teatre a l'espera que es puguin trobar ingressos que cobreixin el dèficit previst per a cada funció.