De Loiola a Manresa seguint les passes de Sant Ignasi

El recorregut, de 647 quilòmetres, es faria en un mes a peu o en bicicleta

Redacció
16 de març del 2012
Cova de Sant Ignasi.
Cova de Sant Ignasi. | Joan Parera
Cova de Sant Ignasi. Foto: Joan Parera

Si per alguna cosa és coneguda Manresa a nivell mundial és pels onze mesos que Sant Ignasi de Loiola va passar a la capital del Bages. Prova d'això són els nombrosos municipis que pels cinc continents porten el nom de la ciutat i els diversos temples i punts emblemàtics de Manresa que recorden el seu pas l'any 1522. El més emblemàtic de tots és sens dubte la Cova on Ignasi de Loiola va escriure els seus "Exercicis Espirituals".

Manresa ha acollit aquest dijous la presentació d'un nou recorregut turístic que seguirà el camí que Sant Ignasi, va recórrer llavors des de Loiola, al País Basc fins la capital del Bages. El recorregut repassarà els llocs ignasians i pretén ser un pol d'atracció per als molts devots i turistes que arriben d'arreu fins a Manresa per entendre l'experiència de Sant Ignasi de Loiola a partir d'un mode de vida diferent coneixent-se a ells mateixos a partir dels seus valors personals.

La intenció és que aquest camí de 647 quilòmetres es pugui fer en 30 dies, a peu o en bicicleta, quan aquest divendres hi ha prevista l'arribada del primer pelegrí procedent de Loiola a Manresa.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha valorat la proposta com a "immillorable" i ha comunicat que el seu departament finançarà la senyalització del recorregut i es procurarà la construcció d'un alberg.