El PP indulta el bagenc d'Unió Josep Maria Servitje

L'exsecretari general de la Conselleria de Treball havia estat condemnat pel "cas Treball" per prevaricació i malversació de cabals públics

per Redacció , 14 de març de 2012 a les 08:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Maria Servitje, en una imatge d'arxiu. Foto: Web

El Ministeri de Justícia del govern del PP ha indultat el bagenc Josep Maria Servitje Roca, militant d'Unió i exsecretari general de la Conselleria de Treball de la Generalitat, que havia estat condemnat pel "cas Treball". L'indult és extensiu a Víctor Manuel Lorenzo Acuña, també militant d'UDC, excunyat de Josep Sánchez Llibre.


Segons ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en la seva edició de dimarts, a Servitje se li commuta la pena de presó per un any de multa –amb una quota diària de deu euros- amb la condició que "en el termini de tres anys no torni a cometre delicte dolós", després que s'aprovés en el Consell de Ministres del 17 de febrer.

Servitje va ser condemnat per delictes comesos el 1994 de prevaricació i malversació de cabals públics a una pena de quatre anys i mig de presó i sis anys d'inhabilitació absoluta després de quedar demostrat el desviament de diners públics de Treball quan la seva responsable era el democratacristià Ignasi Farreres, que va quedar absolt.

També s'ha commutat la pena a l'empresari Víctor Manuel Lorenzo Acuña, excunyat del diputat de CiU al Congrés i dirigent d'UDC Josep Sánchez Llibre, per un any de multa en els mateixos extrems que a Servitje.

Segons la sentència judicial que va condemnar Servitje, aquest va desviar més de 46.000 euros de fons públics a través de l'adjudicació d'estudis que eren plagiats o de nul·la utilitat a empreses vinculades a Lorenzo Acuña, que també va militar en el partit democratacristià.

 

Participació