La sarsuela posa el Kursaal dempeus

Lluís Cabal va presentar al teatre Kursaal, en funció doble "Cançó d'amor i de guerra"

Ovidi de Cardona
05 de març del 2012
'Cançó d'amor i de guerra' al Kursaal aquest cap de setmana
'Cançó d'amor i de guerra' al Kursaal aquest cap de setmana
'Cançó d'amor i de guerra' es va viure al Kursaal aquest cap de setmana

El passat cap de setmana, la jove companyia dirigida per l'entusiasta director musical Lluís Cabal va presentar al teatre Kursaal, en funció doble (dissabte vespre i diumenge tarda)  un gran clàssic de la sarsuela catalana: Cançó d'amor i de guerra.

L'obra de Rafael Martínez Valls va ser presentada amb l'afegitó d'algunes escenes que, com molt bé va explicar el mateix director, foren censurades abans de la seva estrena, el 26 d'abril de 1926,  pel règim del general Primo de Rivera; fet que dotà d'un especial interès aquesta nova producció d'un títol, ja de per si, sempre agraït.

Acompanyats d'una competent orquestra i recolzats per un cor solvent i ben concertat, els actors i cantants protagonistes van fer lluir les pàgines de l'obra sota l'enèrgica i engrescadora direcció del mestre Cabal. En el paper de Francina fou una delícia poder escoltar la jove soprano lleugera Isabel Rodríguez, al costat de l'esplèndida recreació de l'Avi Castellet que feu el baríton Xavier Fernàndez. El tenor Vicenç Esteve va abordar el paper d'Eloi amb ganes i empenta, traient bon partit de totes les seves intervencions canores i acabant per bisar una brillant evocació als Pirineus. Molt simpàtics la Catrina i el Baldiri de Isabel Valls i Jaume Gómez, respectivament, i molt correcte la resta de repartiment actoral. La posada en escena, amb decorats i vestits de tall tradicional, va respectar escrupolosament l'ambientació original de l'obra i fou summament funcional i narrativa – amb inspirats moviments coreogràfics al final del primer acte-.       

Després d'aplaudir sonorament la interpretació dels números musicals, el públic que diumenge atapeïa el teatre va rendir una sentida ovació dempeus als intèrprets de la jove companyia. Una nova mostra de l'interès bagenc (entre el públic s'hi comptava força gent d'arreu de la comarca) pel teatre musical. Enhorabona.