Governació només s'ha compromès a pagar el que deu

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Moià nega que Ortega s'hagi ofert a solucionar el deute amb Grup Mas de prop de 600.000 euros, sinó que avançarà el deute que la Generalitat té amb al consistori i que només és de 200.000 euros

Redacció
04 de març del 2012
El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Moià, Ramon Crespiera.
El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Moià, Ramon Crespiera. | Arxiu
El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Moià, Ramon Crespiera. Foto: Arxiu

El regidor d'Hisenda de Moià, Ramon Crespiera, ha negat que el Departament de Governació de la Generalitat s'hagi ofert a resoldre la multa que han de pagar ell i l'alcalde a títol personal per un deute de l'Ajuntament contret per l'equip de govern anterior, tal i com ha dit aquest diumenge la vicepresidenta Joana Ortega . Segons Crespiera, Governació s'hauria compromès a agilitzar el pagament de 200.000 euros que la Generalitat deu a l'Ajuntament, que no tenen res a veure amb el deute del consistori que ha comportat la multa als dos càrrecs locals tal i com avançava aquest divendres Manresainfo.cat . Crespiera ho ha explicat poc després que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hagi dit que la Generalitat s'ha compromès a resoldre els problemes financers de l'Ajuntament de Moià, que deu 25 milions.

Crespiera ha explicat que la Generalitat deu 200.000 euros a l'Ajuntament per pagaments diversos del 2010 i el 2011. Governació, segons el regidor d'Hisenda moianès, s'ha compromès a agilitzar aquest pagament, però a res més.

"M'ho va confirmar l'alcalde el mateix divendres. Va parlar amb la Direcció General d'Administració Local i se li havia promès que uns diners que la Generalitat deu a l'Ajuntament, de subvencions pendents de cobrar, es pagarien ràpidament. No es tracta de res especial, sinó simplement de cobrar el que ens deuen. Aquest mínim de tresoreria serviria, per exemple, per poder començar a negociar amb el proveïdor. Evidentment no per pagar-ho tot, perquè és una xifra molt important".

Crespiera ha explicat que la quantitat que la Generalitat deu a l'Ajuntament en concepte de subvencions del 2010 i el 2011 arribaria als 200.000 euros. El deute de l'Ajuntament amb el proveïdor que ha comportat la multa a títol personal a ell mateix i a l'alcalde puja més de 550.000, comptant-hi interessos de demora.

Aquest problema s'engloba en un marc de dificultat econòmica extrema de l'Ajuntament moianès, que té un deute d'uns 25 milions d'euros. Crespiera considera que el deute hipoteca el municipi durant els pròxims trenta anys. Tot i això, les reformes que s'estan fent des de les diferents administracions per pal·liar la crisi obren una via per reduir aquest deute.

Un dels decrets llei aprovats recentment "parla de descompte sobre factures, és a dir, quitança". Això significa que les administracions "que estiguin molt malament, i nosaltres estem en un cas extrem", podrien obtenir una empara judicial "per fer una proposta de pagament rebaixant part del deute i no pagant interessos de demora".

Guiteras amenaça amb una dimissió massiva de regidors

Arxivat a