Guiteras amenaça amb una dimissió massiva de regidors

Diu que l'Ajuntament es quedarà sense govern ni regidors si entitats bancàries i Governació no els adjudiquen el préstec amb el què haurien de pagar a Grup Mas

Redacció
03 de març del 2012
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras.
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. | Adrià Costa
L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras. Foto: Adrià Costa

"Ja està bé de copets a l'espatlla dient-nos que està molt bé el pla de viabilitat que el govern ha presentat per eixugar el dèficit de Moià", però com recorda Dionís Guiteras, alcalde d'aquesta població, "amb copets a l'espatlla no es paguen deutes". La notícia que avançava divendresManresainfo.cat sobre la multa que havia caigut sobre el mateix Guiteras i el regidor d'Hisenda, Ramon Crespiera, ha encès les alarmes en el govern municipal sobretot per l'amenaça d'uns terminis molt curts per fer front a un pagament de més de 550.000 euros i perquè les conseqüències les viurien personalment alcalde i regidor responent amb el seu patrimoni.

Cal recordar que l'Ajuntament ha de pagar de forma imminent un deute que té amb Grup Mas per la urbanització d'un carrer que es va fer el 2007, i que per cada 20 dies que passin sense que es cobreixi l'import, alcalde i regidor respondran amb multes de tipus personal que seran primer de 150 euros, i després de 1.000 i 1.500. La reclamació que ha efectuat la manresana Grup Mas té el seu punt definitiu en l'anunci que es va fer des de l'Ajuntament de Moià de l'arribada d'un préstec ICO de poc més de 100.000 euros que l'empresa es pensava que aniria per a eixugar part del deute que el consistori tenia amb ella. "La mateixa concessió d'aquest préstec ICO comportava unes clàusules que ens obligava a cobrir factures senceres", recorda Guiteras, que segueix "el deute amb Grup Mas serà de més de 550.000 euros, si comptem les despeses judicials, i el préstec que ens havien concedit no pujava gaire més que 100.000 euros". És per això que l'alcalde no entén la sentència que el multa a ell i al regidor d'Hisenda perquè entén que no va pagar Grup Mas tot i tenir diners per fer-ho: "les clàusules de la concessió del préstec ICO ens impedia expressament fer pagaments parcials".

Amb tot, l'alcalde s'ha passat tot aquest final de setmana intentant contactar amb Governació de la Generalitat per agilitzar la concessió d'un préstec per cobrir aquesta operació "que ja estava parlat, que seria assumible per l'Ajuntament i que, ara, només cal signar i tirar endavant", perquè si les entitats bancàries i la Generalitat continuen felicitant-los pel seu pla de viabilitat, però no comencen a posar el fil a l'agulla "tots els regidors de l'Ajuntament de Moià dimitirem i ningú dels que estan en les següents posicions de les llistes electorals prendrà l'acta de regidor, deixant el municipi en el desgovern".

"És molt fort que la mala gestió dels anteriors governs municipals les haguem de cobrir regidors actuals fins amb el nostre patrimoni", ha conclòs l'alcalde. "Si s'arriba a aquest punt, l'Ajuntament es quedarà sense govern ni regidors. A veure com s'ho fan llavors".

Ortega diu que no entén les queixes de l'alcalde de Moià i es mostra ofesa

Crespiera diu que Governació només s'ha compromès a pagar el què deu

Arxivat a