Ceps i Manduca dóna bon compte de 1.700 calçots

Redacció
03 de març del 2012
Calçotada a Vallhonesta de Ceps i Manduca.
Calçotada a Vallhonesta de Ceps i Manduca. | CiM
Calçotada a Vallhonesta de Ceps i Manduca. Foto: CiM

Unes 180 persones, entre petits i grans, gaudiren el passat diumenge de la tradicional calçotada organitzada per l'Associació Cultural i Gastronòmica Ceps i Manduca de Sant Vicenç de Castellet, que ja fa quatre anys que s'organitza.

En el marc incomparable de la vall de Vallhonesta i al voltant de l'ermita de Sant Pere s'aplegaren una munió de persones, grans i xics, que varen passar una jornada inoblidable. Després de la caminada des de Sant Vicenç, i l'esmorzar preceptiu, una bona colla s'animaren a pujar fins l'Hostal de Sant Jaume de Vallhonesta al peu del Camí Ral que unia Manresa i Barcelona. D'altres s'arribaren al Puig Soler, des d'on s'albira Montserrat i la totalitat del Pla de Bages. Organitzadors i voluntaris van començar a preparar tot allò que calia per què l'àpat fos un èxit.

Poc abans de les dues de la tarda, la mainada donà per començat el festí, que els més grans no dubtaren en agafar el relleu passats 2/4 de 3 de la tarda: 1.700 calçots, carn, botifarres, cansalada i cigrons, tot ben regat amb refrescos de tota mena i beuratges del Bages.

La bonança del clima i la companyonia de tots els assistents, donaren relleu a aquesta nova edició de la calçotada de Ceps i Manduca, trobada que ja s'ha convertit en un acte important del calendari festiu i gastronòmic de Sant Vicenç de Castellet.

El proper acte de Ceps i Manduca, serà el III Homenatge al Porc, el dia 15 d'abril a la sala polivalent de Can Soler.