CiU denuncia el tancament definitiu del Casal Artesenc

Els nacionalistes consideren que, amb aquesta iniciativa "prepotent i unilateral" la societat d'Artés perd la possibilitat de recuperar un espai de trobada, de diàleg, d’activitats i de participació

Redacció
21 de febrer del 2012
El Casal Artesenc en l'actualitat.
El Casal Artesenc en l'actualitat. | CiU
El Casal Artesenc en l'actualitat. Foto: CiU

Al ple municipal de dijous passat, CiU Artés va preguntar en quin estat es trobava el procés de negociació del Casal Artesenc amb el propietari (Bisbat de Vic). A causa del mal estat de conservació del local, en la passada legislatura es van iniciar converses amb el Bisbat per arribar un acord perquè passés a ser municipal, i així poder fer una planificació de les inversions necessàries per garantir-ne la continuïtat. La sorpresa per a CiU va ser que el govern d'Artés va informar que el divendres sortiria una carta adreçada al Bisbat per sol·licitar el projecte d'activitat. Des del grup municipal nacionalista es considera que aquesta "és una sol·licitud enverinada", ja que el Bisbat no podrà presentar el projecte perquè "implicaria fer totes les obres d'adequació a la normativa actual en 30 dies".

Així doncs, CiU considera que, a la pràctica, s'ha procedit al tancament definitiu del Casal Artesenc. L'alcalde ho justifica dient que no vol assumir cap "risc", un fet respectable segons CiU, que coincideix també amb el tancament de TV Artés; però recorden que aquest "risc" també l'havia assumit en la passada legislatura l'anterior alcalde.

CiU recorda que havien iniciat un full de ruta per recuperar el Casal, per negociar amb el Bisbat la seva adquisició per part de l'Ajuntament a través d'una possible permuta, per realitzar un projecte, per cercar el finançament, per tancar l'espai, fer les obres i, posteriorment, per tornar a obrir el Casal.

"Aquest no és el punt de vista de l'equip de Govern actual, que tanca el Casal de forma unilateral sense haver començat a negociar" es lamenten els nacionalistes. CiU recorda que se'ls havia acusat l'anterior legislatura d'haver estat "poc dialogants" i en canvi sobre aquest àmbit "sempre havíem informat l'oposició dels passos que es feien". Fins i tot es van fer reunions conjuntes sobre el futur del casal. "Ara –lamenten- ens n'hem d'assabentar per casualitat".

Per aquest motiu CiU demana a l'alcalde d'Artés i al seu govern que "rectifiqui i obri un procés de diàleg amb el Bisbat, amb els grups municipals de l'oposició –la CUP i CiU- i amb societat civil d'Artés per no perdre aquest espai de trobada, d'intercanvi d'opinions, d'activitats i de participació".