Castellbell va acollir la 2a prova del català de Ranch Sorting

Redacció
21 de febrer del 2012
Castellbell i el Vilar va acollir la 2a prova del català de Ranch Sorting.
Castellbell i el Vilar va acollir la 2a prova del català de Ranch Sorting. | Xavier Sanfeliu
Castellbell i el Vilar va acollir la 2a prova del català de Ranch Sorting. Foto: Xavier Sanfeliu

El passat dissabte es va celebrar en les instal·lacions de Natural Hipic la segona prova puntuable del Campionat de Catalunya de Ranch Sorting. Aquesta és una disciplina de la munta western, es a dir, de la munta de treball dels ranxos nord-americans, en la que un equip de dos genets amb els seus cavalls han d'anar separant per ordre 10 vedells i passar-les d'un corral a un altre. El que ho fa amb menys temps és el guanyador. Durant el treball, no es pot tocar el bestiar. És el cavall amb els seus moviments qui ha de separar i després portar els vedells a un corral o un altre, A més d'un gran control del cavall i un gran coneixement del comportament del bestiar es necessita una important compenetració entre els membres de l'equip.

La competició té tres categories: la Youth (fins a 18 anys), Open Limited (per als que s'inicien i els menys experts) i Open (que està oberta a tot el món i en la que munten els professionals).

El matí va començar amb la categoria Youth en la què participaven 21 equips. Els joves van estar a un gran nivell, ja que 9 d'ells van aconseguir en algun moment passar els 9 vedells dins del temps. Al final, en tercera posició amb 17 vaques en 205,15 segons, Carolina Sadurní i Jaime Sola. En segona posició amb 18 vaques i 197,84 segons, Carolina Sadurní i Marta Araquistain, i en primera posició amb 18 vaques i només 151,74 segons, Ana Araquistain i Andreu Nogué Jr. Aquest equip ja va guanyar la primera prova i es consolida primer en la classificació provisional del Campionat.

En categoria Limited Open el pòdium va estar format en tercera posició por Montse Pedra i Rafa Tramullas amb 17 vaques en 171,87 segons. En segona posició, Marta Berbel i Juan Araquistain amb 18 vaques en 186,53 segons. I en primera posició, Eloi Vela y Juan Araquistain amb 18 vaques en 182,06 segons.

Finalment en categoria Open es va poder veure, com sempre, un gran espectacle on cada equip batia el temps anterior. Al final, després d'una renyida competició es van fer amb el tercer lloc Jerónimo Bruno y Juan Araquistain amb 18 vaques en 124,53 segons. En segona posició Xavier Vidal y Xavier Fuertes amb 18 vaques en 119,19 segons i els campions varen ser Andreu Nogué y Xavier Fuertes amb 18 vaques en 108,97 segons.

La propera prova puntuable de Ranch Sorting serà el 22 d'abril, però no farà falta esperar tant per tornar a veure l'espectacle de la munta de l'oest, ja que els dies 10 i 11 de març Natural Hípic acollirà la primera prova puntuable de Team Penning, que és la disciplina més espectacular de la munta de treball con bestiar.