«Empenta i convenciment» per superar les dificultats

Ho demana l'alcalde a la població en el discurs de després del pregó de Lluís Guerrero

Redacció
18 de febrer del 2012
L'alcalde Valentí Junyent després del pregó de la Llum.
L'alcalde Valentí Junyent després del pregó de la Llum. | AjM
L'alcalde Valentí Junyent després del pregó de la Llum. Foto: AjM

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha proclamat aquest divendres, durant el discurs de cloenda de l'acte del pregó institucional de la Festa de la Llum, que "el paper dels ciutadans és fonamental" per al rellançament de la ciutat i que "necessitem empenta i convenciment" per fer front al futur i superar les dificultats.

Valentí Junyent ha iniciat la seva intervenció agraïnt l'esforç dels organitzadors de la festa i reconeixent la seva capacitat per fer-la evolucionar i posar-la al dia. També ha elogiat el contingut del pregó del Doctor Guerrero tot i destacant que "sobretot, m’ha agradat especialment com ha sabut encoratjar-nos amb aquestes paraules finals per fer front al futur amb empenta i convenciment. Perquè això és el que necessitem. Necessitem empenta i convenciment".

L'alcalde ha recordat la història de la ciutat per concloure que "els manresans hem demostrat la nostra capacitat de superació, de fer front als reptes i de tirar endavant" i ha afegit que "hem de reafirmar-nos en el nostre passat per projectar-nos cap al futur".

A més a més, ha considerat que "tots plegats hem de treballar per fer una Manresa millor i per projectar una imatge més atractiva de la ciutat". Ha advertit, però, que "sortirem endavant si som capaços de potenciar els nostres punts forts, que són molts, i deixem de pensar en el que hauríem pogut ser".

Després de recordar un passatge del cronista de la ciutat, Mossèn Gasol, en relació a la celebració de la Festa de la Llum, ha apuntat que "avui més que mai necessitem que aquesta Llum ens mostri el camí correcte i ens ajudi a prendre les decisions que la ciutat necessita per avançar en uns moments difíc ils".

Per això, ha proclamat que "el paper dels ciutadans és fonamental. Els polítics tenim la nostra responsabilitat i l’exercirem. Prendrem decisions. Però el rellançament de la ciutat només serà possible si ens acompanyen els manresans i les manresanes, convençuts de que ho podem aconseguir".