Guerrero lloa la singularitat dels manresans en el pregó

La sala de plens de l'Ajuntament s'ha omplert a vessar per escoltar el pregó de la Llum 2012

Redacció
18 de febrer del 2012
El Dr. Lluís Guerrero durant el pronunciament del pregó.
El Dr. Lluís Guerrero durant el pronunciament del pregó. | Jordi Preñanosa
El Dr. Lluís Guerrero durant el pronunciament del pregó. Foto: Jordi Preñanosa

El Doctor Lluís Guerrero ha fet una crida aquest divendres a abandonar els sentiments negatius i projectar a tot el món "els nostres valors i actituds tradicionals", durant l'acte del pregó institucional de la Festa de la Llum que s'ha celebrat en un saló de sessions de l'Ajuntament de Manresa ple de gom a gom.

En un acte carregat de solemnitat, Guerrero ha manifestat que "Manresa és una ciutat amb futur", encara que ha reconegut que els darrers anys s'havia instal·lat en una part de la societat manresana "un sentiment de baixa autoestima"que no responia a la realitat. "La nostra genètica és una altra. Manresa, a diferència d'altres ciutats monumentals i suposadament modèliques, és el resultat de del molts ressorgiments des del no res", ha assegurat.

El pregoner de la Festa de la Llum d'enguany va néixer a Cervera i va viure la seva infantesa i joventut a Lleida, on es va formar, "però Manresa és la meva vocació, el bressol dels nostr es fills, la raó dels meus afanys i aquest pregó m'ofereix l'oportunitat de segellar aquesta ferma militància manresana". També va recordar que va rebre la invitació per fer aquest pregó el dia del seu sant i que s'ho va prendre com "un regal ben imprevist i d'un valor inestimable".

El Doctor Guerrero ha fet també un repàs de l'aportació dels metges i la vinculació de les entitats relacionades amb el món sanitari a la tradició del misteri de la Llum. En aquest context ha fet un repàs a la tasca humanitària dels administradors de les festes d'enguany, l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres demències, i l'ha elogiat reivindicat que tingui "el reconeixement que es mereix".

"En l'actual moment de crisi en què l'estalvi públic exigeix un majo r solidaritat social, l'Associació és una llum entre tenebres i no solament precisa reconeixement, sinó també col•laboració humana i econòmica per poder ajudar els afectats de les demències", ha dit Guerrero, després de recordar que el seu pare Antoni va morir d'Alzheimer i que la seva malaltia "em va deixar profundament commogut".

Durant la seva intervenció, Guerrero ha fet una repàs de la història de la ciutat, del misteri de la Llum i de la construcció de la sèquia, amb especial atenció a l'etapa d'esplendor medieval del segle XIV, destacant que Manresa sempre "ha ressorgit de les seves cendres". "Les successives reconstruccions conegudes i altres que ignorem expliquen el caràcter manresà de vèncer les adversitats i de prosperar", ha afegit.

"Manresa és una ciutat amb futur i podríem argumentar-ho amb llargs discursos i des de diverses perspectives, però per sobre de tot en té perquè ho volem els manresans i tenim molta experiència en construir-lo", ha afirmat per tancar el seu pregó el doctor Guerrero, que ha rebut un llarg i càlid aplaudiment dels assistents al saló de sessions.

Posteriorment, l'alcalde Valentí Junyent li ha fet entrega d'un obsequi -un quadre amb una reproducció de l'escut de la ciutat- i el cant dels Goigs de la Llum amb l'acompanyament de la Capella de Música de la Seu han posat el punt i final a l'acte. En acabar, el pregoner va signar al Llibre d'Honor de la ciutat i, juntament amb l'alcalde, va sortir al balcó de l'Ajuntament per donar inici al Correfoc de la Llum.

Pregó de la Llum 2012