Emotiu pregó infantil de la Llum

Alumnes de l'Oms i de Prat, el Pare Algué i el Jeroni de Moragas han protagonitzat la benvinguda a la Llum dels més petits

Redacció
17 de febrer del 2012
El pregó infantil de la Llum aquest divendres.
El pregó infantil de la Llum aquest divendres. | AjM
El pregó infantil de la Llum aquest divendres. Foto: AjM

Sis nens i nenes de tres escoles manresanes han protagonitzat aquest migdia un emocionat pregó teatralitzat amb la participació activa de la resta d'alumnes de les seves respectives classes, que omplien el saló de sessions de l'Ajuntament, en una versió novedosa del Pregó Infantil de la Festa de la Llum.

La salutació inicial ha anat a càrrec de Mª Rosa Riera, presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès, l'entitat administradora de la festa.

Tot seguit, Laia López Villalba i Nordine Yilali Gajete, de l'escola Jeroni de Moragas; Peilei Pan i Nabil Zohri, de l'aula d'acollida de l'escola Pare Algué; i Ferran Rosell Ayala i Natàlia Manchado Galdón, de l'escola Oms i de Prat, han interpretat un original pregó teatralitzat sobre la Llum i la Sèquia en què cada un d'ells interpretava un personatge.

Des del públic, els seus companys de classe també intervenien aixecant els braços i fent els cors d'algunes de les frases que pronunciaven els petits protagonistes d'aquest original i emotiu pregó infantil.

En acabar, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha iniciat el seu parlament felicitant els nens i nenes per la seva actuació tot i destacant que era "el resultat de l'esforç, el treball i la dedicació" i "la prova evident de que, si es vol, es pot".

L'alcalde ha afegit que "així és com s’aconsegueixen els objectius: amb molt treball i amb ganes de fer les coses bé. Ells ho han après aquests dies, preparant el pregó, i ens ho han ensenyat a nosaltres amb l’actuació que ens han ofert aquest matí en motiu de les Festa de la Llum".

Valentí Junyent ha citat el Cronista de la Ciutat, Mossèn Gasol, per recordar que en el seu llibre La història de Manresa explicada als infants, afirma que la ciutat ha sabut portar millor els mals moments i treure millor partit dels bons “gràcies a la Sèquia i a aquella Llum que va il·luminar les intel·ligències i conduí les voluntats per camins de bé i de pau”.

Posteriorment, com a historiador i com a alcalde, ha assenyalat que "ara aquesta interpretació dels fets tan rellevants que van passar el 1345 -i que avui vosaltres ens heu explicat en el pregó- té més sentit que mai. Vivim mals moments econòmics, sí, però hem de saber-los superar amb el mateix esperit dels que van lluitar per aconseguir que l’aigua arribés a Manresa".

Per tancar la seva intervenció a assegurat que "tenim motius per l’esperança. Com aquest pregó que hem presenciat, amb uns alumnes de tres escoles manresanes son ben representatius de la diversitat de la nostra societat i a la vegada de la nostra capacitat per integrar i acollir a tothom".

A més a més, ha ressenyat que "aquesta diversitat és la que ens fa humanament més rics i la que ens enriqueix com a persones. Cuidem-la i seguim l’exemple d’aquests nens i dels mestres i pares que els han guiat per obtenir aquest magnífic resultat en la representació del pregó infantil de la Llum".

Al final del parlament, s'ha fet un lliurament d'obsequis a cada una de les tres escoles participants i s'han cantat els Goigs de la Llum. L'alcalde ha tornat a prendre la paraula per tancar definitivament l'acte tot proclamant que els infants "són la garantia de futur de la festa i de la ciutat".

Vídeo del pregó infantil