El 4t Torneig de Carcassonne bat rècord de participació

Jordi Vilajosana guanya el 4t Torneig de Carcassonne de la Llum en una edició que va comptar amb 46 inscrits

Redacció
17 de febrer del 2012
Els tres primers classificats del Torneig de Carcassonne de la Llum 2012.
Els tres primers classificats del Torneig de Carcassonne de la Llum 2012. | CAE
Els tres primers classificats del Torneig de Carcassonne de la Llum 2012. Foto: CAE

La quarta edició del Torneig de Carcassonne de la Llum, celebrat el 17 de febrer al cafè teatre la Peixera de Manresa, va batre record de participació amb 46 persones inscrites. Jordi Vilajosana va ser el guanyador indiscutible del torneig, seguit d'Arnau Torredeflot en segona posició i Ariadna Borràs en tercer lloc.
 
El primer i segon classificat van ser premiats amb una expansió del joc i la tercera amb l'anomenada expansió "fantasma", del qual també se'n van sortejar tres exemplars entre la resta dels participants. Tots els jocs van ser cedits per Devir.
 
Els participants es van dividir en dotze taules de joc amb quatre persones a cada taula, repartits segons el mètode suïs que enfronta els jugadors segons les puntuacions obtingudes.
 
Una de les novetats d'aquest any va ser la incorporació d'una nova expansió –"Bisbe Galzeran"- que es va sumar a "La misteriosa Llum" que ja s'havia utilitzat els darrers anys. Totes dues expansions han estat creades pel Club del Joc del CAE i tenen com a finalitat modificar el curs de les partides tot acostant el joc als fets i als personatges del misteri de la Llum de Manresa. En el cas de l'expansió Misteriosa Llum es recrea el raig de llum que hi va haver entre Montserrat i l'església del Carme. Pel L'expansió Bisbe Galzeran introdueix al joc una figura de bisbe que impedeix l'avenç de la construcció de la ciutat on està situat.
 
La majoria dels jugadors anaven disfressats de personatges de l'època medieval, igual que els organitzadors que van poder lluir disfresses cedides per La Disfressa. El torneig, organitzat pel CAE, també va comptar amb la col•laboració del cafè teatre la Peixera, on setmanalment, els dijous, el Club del joc del CAE hi organitza les Nits de joc.

Classificació del torneig