El nombre de viatgers de la línia de Manresa dels FGC creix un 3,6%

A partir del proper 23 de juny, FGC té prevista una reorganització que comportarà un guany aproximat de 15 minuts dels temps de viatge

Redacció
06 de febrer del 2012

Ferrocarrils de la Generalitat ha guanyat més de 700 mil viatgers el 2011 a les línies metropolitanes, amb un creixement de la demanda del 0,9% respecte l'any passat. En total, 80.463.817 persones van viatjar amb els combois d'FGC l'any passat. Els augments de demanda més destacats van ser el del Metro del Vallès i el del conjunt de la línia Llobregat-Anoia. Concretament, en aquesta la demanda ha superat per primera vegada els 23 milions de viatgers, amb un creixement global del 4,8% respecte l'any passat. És el màxim històric des que l'any 97 es va implantar l'anomenat Metro del Baix Llobregat, que aleshores comptava amb una demanda de 9 milions de viatgers.

El creixement de la línia al tram entre Barcelona/Plaça Espanya i Martorell és de gairebé un milió de viatgers, un 5% més que l'any passat que deixa un total de 20.361.246 persones.

També creix un 3,6% la demanda als trajectes de Rodalia d'FGC entre Martorell i Manresa i Igualada, fins assolir els 2.675.079 viatgers. Cal recordar que a partir del proper 23 de juny, FGC té prevista una reorganització del servei al conjunt de la línia Llobregat-Anoia que permetrà recuperar els trens semidirectes a les hores punta entre Manresa i Barcelona, i entre Igualada i Barcelona, amb un guany aproximat de 15 minuts dels temps de viatge.