El BBVA es fixa en CatalunyaCaixa

Francisco González, president de BBVA, fa afirmar referint-se a l'entitat catalana "estudiarem l'oportunitat amb moltíssim detall, ni s'imagina fins a quin punt"

B.F./ND
03 de febrer del 2012
Imatge de la nova retolació de les oficines de CatalunyaCaixa.
Imatge de la nova retolació de les oficines de CatalunyaCaixa. | CXg

Les oficines de CatalunyaCaixa podrien acabar passant a mans del BBVA. Foto: CXg

Caixa Catalunya va absorbir Caixa Tarragona i Caixa Manresa l'1 de juliol del 2010. De cop i volta, el Camp de Tarragona i la Catalunya Central van perdre dues eines econòmiques de primera magnitud en favor de Barcelona. Ara, fins i tot Barcelona podria perdre CatalunyaCaixa en benefici de Bilbao.

L'entitat bancària basca BBVA va presentar dijous els seus resultats del 2011 -exercici que ha tancat amb amb un benefici atribuït recurrent de 4.015 milions d'euros (document en PDF)- i el seu president, Francisco González, va assegurar que CatalunyaCaixa és "una gran entitat". "Estudiarem l'oportunitat amb moltíssim detall, ni s'imagina fins a quin punt", va emfasitzar, perquè "és evident que hi ha territoris que ens interessen molt més que d'altres".

Així, alhora, va desmentir una possible fusió amb Bankia, perquè "l'entitat resultant donaria moltíssims problemes a causa de la seva mida".

De fet, el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, ja va anunciar una previsible nova onada de fusions bancàries i fa dies que s'especula amb una possibe unió de Bankia amb CaixaBank, segons que ha insinuat el propi conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.