L'alcalde destaca l'esperit de convivència a Manresa

Junyent, Rosich i Calmet han visitat la mesquita El-Fath aquest dissabte coincidint amb la seva jornada de portes obertes

Redacció
28 de gener del 2012
Alcalde i regidors durant la visita a la mesquita El-Fath.
Alcalde i regidors durant la visita a la mesquita El-Fath. | AjM
Alcalde i regidors durant la visita a la mesquita El-Fath. Foto: AjM

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha destacat aquest dissabte l'esperit de convivència que es respira a la ciutat durant la visita que ha fet a la  mesquita El-Fath, coincidint amb una jornada de portes obertes, per conèixer de primera mà la tasca religiosa i cultural que acull aquest equipament.

Valentí Junyent, la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i el regidor de Cultura, Joan Calmet, han visitat la mesquita del Camí de la Cova de Manresa i han saludat els membres de la junta directiva de la Comunitat Islàmica i el seu president, Ali Yakhlef. Després de fer recorregut per les instal·lacions, han compartit te calent i pastes.

Els responsables del centre islàmic han mostrat a l'alcalde les diverses aules on els nens aprenien àrab i els espais destinats al culte religiós. També han agraït a l'Ajuntament la predisposició que ha mostrat per trobar solucions a qüestions pendents de fa temps com les complicacions de la sortida de les pregàries del divendres, per la gran quantitat de fidels que hi assisteixen, o la manca de regularització de la zona dedicada als exercicis religiosos.

A la tarda els ciutadans que han volgut han visitat les instal·lacions i han participat de les activitats. A les 17.00 h s'ha fet una conferència sota el títol "L'Islam des de zero" a càrrec d'Ismael L'Aziri. Més tard hi ha hagut un espai de tertúlia amb te i pastes per a tots els assistents.