Les notícies més vistes de 2011

Les notícies més llegides de Manresainfo.cat durant 2011 detallades mes a mes

Redacció
16 de gener del 2012
Valentí Junyent amb la vara d'alcalde.
Valentí Junyent amb la vara d'alcalde. | Àlex Gómez Ribera
Valentí Junyent amb la vara d'alcalde. Foto: Àlex Gómez Ribera

El recull mensual de les notícies més vistes de l'any mostren les tendències dels lectors a l'hora de triar continguts. El titular, el trasbals, l'interès o l'exclusivitat poden fer que la tria es decanti cap a una banda o l'altra. Ara que s'ha tancat 2011 des del punt de vista d'audiències, aquestes són les tres notícies de cada mes que més han cridat l'atenció dels lectors de Manresainfo.cat . Cal tenir en compte que la valoració es fa sobre notícies individuals i que, per tant, el cobriment de grans actes de la comarca queda fraccionat moltes vegades en diverses notícies.

Gener
El primer mes de l'any va tenir com a notícia més llegida la tràgica mort d'Amalia Llovet, una santvicentina que va ser atropellada quan baixava del seu cotxe a l'A-2 (13/01). Aquesta notícia va ser seguida per l' anunci de possibles nevades al Bages (26/01), una informació que recollia la previsió de neu i que també repassava en imatges les nevades de 2010 i 2009. La tercera notícia amb més lectures de l'estrena de l'any tornava cap a una informació amb tints dramàtics. La nit de Cap d'any un jove sallentí de 31 anys, Oscar M.L., va morir anant d'acompanyant en un accident de cotxe a Balsareny (01/01). El conductor del vehicle, un altre jove de 35 anys, va donar positiu en la prova d'alcoholèmia i va ser detingut.

Febrer
Els rituals satànics d'una callussenca que tenia el veïns atemorits va ser la notícia més llegida el mes més curt de l'any (14/02). Darrera seu la mort del jove pilot manresà, Jordi Solà, quan intentava aterrar un avió a l'aeroport de Clark (Irlanda) (11/02) va ser la següent informació més llegida. En aquest accident, a banda del pilot del Bages, van morir cinc persones més que volaven amb ell. La Loteria Nacional va protagonitzar la tercera notícia més llegida de febrer en caure a Manresa (07/02).

Març
La mort d'un pres ancià de 73 anys al Centre Penitenciari de Lledoners (29/03) va ser la notícia més llegida de març. L'home, que estava empresonat per un delicte fiscal, havia mort després de sol·licitar un permís per acabar els seus dies a casa. Un nou accident aeri portava un pilot manresà a les portades dels diaris. El pilot manresà, Albert Batlle, i cinc persones més morien a la província de Terol en un accident d'helicòpter (19/03). Aquesta va ser la segona notícia més llegida de l'any. I un altre cop un premi de loteria, en aquest cas un segon d' Euromillones que va caure a Manresa , era seguit pels lectors de Manresainfo.cat.

Abril
Les eleccions municipals es van notar en el mes d'abril i la presentació de la llista de CiU a l'Auditori Caixa Manresa (05/04) va ser la notícia més llegida d'aquest mes. La segona informació més seguida va ser l' Anotació al marge de Pere Fontanals titulada "Aprenents de PxC" (14/04). Finalment, l'incendi d'una nau d'Estructures Navarro, a Santpedor (01/04), completava el trio d'entrades més vistes.

Maig
L' arribada del moviment dels indignats a Manresa (19/05) encapçala el rànquing de notícies més llegides el mes maig. I una altra vegada Pere Fontanals amb la seva Anotació al marge "3.058 imbècils" (23/05) i "Jo conec el gendre dels Tous" (09/05) ocupava les següents posicions. Els resultats de les eleccions municipals també era una de les pàgines més visitades.

Juny
Un accident mortal a la C-55 a l'entrada de Manresa (07/06) va ser la notícia més vista en el primer mes d'estiu de 2011. En l'accident hi va morir Fernando P.A., un manresà de 49 anys i, ja després a l'hospital, un menor. L'accés a l'alcaldia de Navàs de la CUP (11/06) va seguir l'interès dels lectors del diari i l'empresonament de "La gata" , que tenia atemorits els comerciants de Manresa (21/06) tancava aquesta classificació mensual.

Juliol
L' ofensiva del nou govern de Moià per evitar la fallida de l'Ajuntament (21/07) va ser la notícia més llegida del mes. El cop policial contra la droga al pub Tribeca del carrer del Bruc (25/07) va ser la segona notícia més llegida. Finalment, l'avançament del nom d' Adriana Delgado com a primera presidenta del Consell Comarcal del Bages (06/07) tanca el capítol d'informacions més llegides el juliol.

Agost
La presència de serps a la Piscina Municipal de Sant Joan (07/08) va ser la informació més llegida el mes preferit per a fer vacances. El recull de Galeries de Fotos i de notícies de la Festa Major de Manresa també va atraure l'interès dels lectors. A tot gas per dins de Manresa, amb un cotxe robat i sense permís de conduir (01/08) tancava les preferències dels lectors d'agost.

Setembre
El vídeo de la intervenció del regidor de PxC, Salvador Llort , al ple de Manresa defensant la negativa a què els immigrants votin en les eleccions municipals (20/09) va ser l'entrada més vista del mes de la tornada a la feina. Molt a prop en la predilecció dels lectors hi va haver la notícia del cas Mustapha el Marracki , el detingut dels Mossos que va morir després de penjar-se en un box hospitalari (20/09). La demanda de 3 anys de presó per a Camprubí i Alsina per abocament d'aigües residuals a la riera de Rajadell (15/09) va ser la tercera notícia més llegida del mes.

Octubre
La burla en el Facebook del president del grup municipal de PxC a l'Ajuntament de Manresa, Albert Pericas, sobre la mort del Marracki mentre estava detingut pels Mossos (09/10) va ser la notícia més llegida d'octubre. L' incendi a l'antiga nau de la Fecsa a la carretera de Vic (13/10) també va despertar l'interès dels lectors. En la crònica negra, la detenció a Manresa d'un menor acusat d'assassinat (05/10) va ser la tercera informació més visionada.

Novembre
El penúltim més de l'any tenia en l' agressió sexual de dues menors quan sortien d'escola (24/11) i la crida per a trobar donants de medul·la per a un nen de 5 anys (23/11) les dues informacions més destacades pels lectors. L'exclusiva de Manresainfo.cat sobre la investigació de Seprona sobre abocaments il·legals al dipòsit de runes de Callús (12/11) completen la tria dels lectors.

Desembre
I l'any ha acabat amb la notícia de la denúncia de la Jove Cambra a la seva expresidenta per aixecament de béns (14/12), i dues notícies relacionades amb la grossa de Nadal, el seguiment del sorteig i el tercer premi venut a Manresa (22/12) i el "pessic" del primer premi que va anar a parar a les Escodines (22/12), com a informacions més llegides.