Boicot a Carrefour per menystenir el valencià

La CUP inicia una campanya contra la cadena francesa després que eliminés el català en els caixers de pagament automàtic de València per pressions espanyolistes

Redacció
15 de gener del 2012
576_1326632721carrefour
576_1326632721carrefour

Aquesta setmana diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la decisió presa per la direcció de Carrefour d'eliminar l'opció del català en els caixers de pagament automàtic dels seus supermercats ubicats a València, després d'una campanya en aquest sentit d'un grup anomenat "Signes pel desenroll del valencianisme".

Davant d'aquesta agressió a la llengua catalana, la CUP a nivell nacional ha iniciat una campanya de boicot contra la cadena d'alimentació francesa que també ha arribat al Bages a partir dels establiments que hi ha a la comarca. En un comunicat emès per la CUP Manresa es considera que "actuacions com la de la cadena francesa representen un menyspreu cap a la llengua catalana i els seus parlants" i és per això que la formació independentista insta els bagencs "a fer arribar mostres de protesta a l'empresa" i a iniciar "una campanya de boicot als supermercats de la companyia francesa Carrefour". Durant els propers dies, la CUP anunciarà els actes que prepara per a denunciar aquest atac a la unitat lingüística del català.

Així mateix, la CUP Manresa anima a totes les persones i entitats a "adherir-se a aquesta campanya mitjançant el pronunciament públic i la participació "a les iniciatives que anirem prenent".