Sant Salvador de Guardiola preservarà la Torre de Guíxola

per Redacció, 13 de gener de 2012 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola aprovant per unanimitat una moció. Foto: CUP

L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola va aprovar en el ple celebrat dijous una moció de la CUP que sol·licitava la preservació de la Torre de Guíxola. Aquesta torre, que ja apareix documentada al segle X, va ser construïda per prevenir les incursions sarraïnes sobre Manresa i es comunicava visualment amb les torres de Can Massana i de Manresa. Després de diverses remodelacions al llarg de la història, el seu estat actual és molt precari, pel què la moció aprovada per tots els vots excepte el PSC demana declarar-la "bé d'interès local" i treballar per a poder-la rehabilitar i donar-la a conèixer.


El ple també va servir per aprovar per unanimitat una moció sobre estalvi energètic reduint els punts de llum de les vies del municipi i estudiant sistemes més eficients per a futures intervencions; i una altra, també aprovada amb tots els vots de la sala, per a la instal·lació d'un desfibril·lador al municipi i la realització de formació per a voluntaris. Aquestes dues mocions també van ser presentades per la CUP.

 

Participació