Més trens i més ràpids i el desdoblament de la C-55

El Consorci Viari del Bages traslladarà aquestes demandes al secretari general de Territori i Sostenibilitat amb qui es reunirà divendres

per Redacció , 12 de gener de 2012 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Viari demanarà el desdoblament de la C-55. Foto: Estefania Escolà

El Consorci Viari del Bages es reunirà aquest divendres, per primera vegada, amb el nou secretari de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, per tal de posar sobre la taula aquells aspectes que més preocupen el Bages en l'àmbit de les infraestructures viàries i ferroviàries.


Per una banda, i com a principal reivindicació, el Consorci Viari vol refermar la seva demanda davant el Govern català de millorar la connexió ferroviària de Rodalies al Bages: posar en marxa trens semidirectes a les hores punta entre Manresa i Barcelona i disminuir els temps de trajecte, que s'han mantingut igual al llarg dels anys.

Quant a les infraestructures viàries, el Consorci tornarà a posar sobre la taula la necessitat de desdoblament de la C-55 i, en el cas dels trams que ja han estat adjudicats, l'organisme demanarà que es compleixin els terminis d'obres previstos.

En la reunió d'aquest divendres hi seran presents, per part del Consorci Viari: Adriana Delgado, presidenta del Consorci i del Consell Comarcal del Bages; Cristòfol Gimeno, conseller comarcal de Territori; Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Ramon Bacardit, regidor de Mobilitat de Manresa; Pere Casals, president de Cambra de Comerç; i Joan Bertrán, president del Montepio de Conductors.

 

Participació