L'ocupació hotelera de Nadal, per sota del 50%

El Berguedà i el Solsonès són les comarques que han registrat unes xifres d'ocupació hotelera més elevades a la Catalunya Central

ACN
08 de gener del 2012
Imatge de la webcam del Port del Comte aquest diumenge 8 de gener al migdia
Imatge de la webcam del Port del Comte aquest diumenge 8 de gener al migdia | Port del Comte
Imatge de la webcam del Port del Comte aquest diumenge 8 de gener al migdia. Foto: Port del Comte

L'ocupació hotelera durant les vacances de Nadal ha registrat unes xifres que van del 30 al 50% a la majoria d'establiments de la Catalunya Central. La poca neu que hi ha a l'estació del Port del Comte ha passat factura als allotjaments del Solsonès i han registrat xifres del 50%, mentre que l'any passat molts establiments van penjar el cartell de complet com és l'hotel Avet o l'alberg El Mirador. Al Berguedà les xifres estan per sota el 50%, mentre que les comarques del sud de la Catalunya Central són les que han registrat una ocupació més baixa que s'ha situat al voltant del 20%, ja que les pernoctacions depenen més d'esdeveniments culturals i empresarials que no pas dels ponts o les vacances.
 
Les comarques de muntanya de la Catalunya Central, com són el Berguedà i el Solsonès, són les que han registrat unes xifres d'ocupació hotelera més elevades durant les vacances de Nadal. Malgrat tot, al Solsonès l'ocupació ha estat inferior respecte l'any passat degut a la manca de neu. Tant l'hotel L'Avet com l'alberg el Mirador van registrar xifres d'ocupació del 100% l'any passat, mentre que enguany l'ocupació s'ha situat al 50%. Pel que fa al Berguedà, des de l'Hotel Estel, de Berga, Carles Fígols ha afirmat que l'ocupació ha rondat el 35% i ha ressaltat que "si hi ha neu acostuma a haver-hi unes xifres més elevades".
 
Pel que fa a l'estació d'esquí del Port del Comte (Solsonès), el seu director, Ricard Ustrell, ha destacat que malgrat no tenir xifres exactes de la gent que ha passat per l'estació, sí que han notat que "hi ha hagut força menys gent que l'any passat" degut a la manca de neu. "Els que viuen per la comarca i tenen forfait de temporada sí que han vingut i hi ha hagut dies força animats" però "la gent que té un pressupost concret per gastar-se en l'esquí suposo que prefereix esperar-se i venir més endavant quan hi hagi més neu", ha relatat Ustrell. En aquests moments al Port del Comte hi ha uns 12 quilòmetres de pistes oberts, tots ells amb neu artificial. 
 
Els hotels de les comarques del sud de la Catalunya Central, com l'Anoia i el Bages, són les que han registrat una ocupació més baixa. El president del gremi d'hostaleria de l'Anoia, Pere Santos, ha explicat que a la comarca "no hi ve gaire gent per l'època de vacances" i l'ocupació és més elevada "de dilluns a divendres i quan hi ha algun esdeveniment cultural o empresarial". A Osona, els allotjaments han registrat xifres similars a les del Bages i l'Anoia. Des de l'hotel NH-Vic, Alba Vila ha explicat que han estat uns dies "fluixets", ja que a la capital d'Osona el turisme és "principalment de negocis".
 
L'Hotel Estel, de Berga, ha registrat una ocupació del 35% durant la campanya de Nadal Foto: ACN