Mor el jove de Manresa detingut pels Mossos

Segons Interior, en oposar resistència a cinc agents va patir una aturada cardíaca

ACN
01 de gener del 2012
Vista exterior de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Vista exterior de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Mar Martí
Vista exterior de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Foto: Mar Martí

El jove de Manresa que estava en coma induït després que el detinguessin els Mossos d'Esquadra ha mort aquest diumenge a la tarda, segons han confirmat fonts del Departament d'Interior. El jove es trobava en coma induït a l'hospital Sant Joan de Déu de la capital del Bages després de patir una aturada cardíaca en oposar resistència a cinc agents. Aquest diumenge matí, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha atribuït l'aturada cardíaca del detingut a la seva actitud "agressiva" i al "sobreesforç" que va haver de fer en plantar cara als agents i ha qualificat de "correcta" l'actuació de la policia catalana.

La família ha interposat denúncia contra els Mossos. El conseller d'Interior ha assegurat que sense "la resistència, l'agressió" i "l'intent d'apoderar-se de l'arma d'alguns dels agents", el detingut no hauria hagut cap "accident". "L'excitació, la violència i la condició física va comportar que en un moment donat tingués una situació sobrevinguda com a conseqüència d'un sobreesforç". En qualsevol cas, el conseller ha assegurat que l'actuació dels agents va ser "correcta" i que van actuar en "contenció i reducció".

Sergio E. C., veí de Manresa, tenia 13 ordres de recerca i detenció, i antecedents als Mossos i al cos de policia espanyol. Es tracta d'un jove de 34 anys i nacionalitat espanyola, i se l'acusava d'un delicte d'atemptat de resistència greu contra els agents de l'autoritat. Un cop arrestat, el detingut i cinc policies van ser traslladats a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Els agents van ser donats d'alta durant la matinada d'aquest dissabte.

Notícies prèvies

El coma del detingut, pel «sobreesforç» de resistir-se

Només la UCI atura un perillós fugitiu