Només la UCI atura un perillós fugitiu

El detingut, que tenia 13 ordres de recerca, va mostrar resistència violenta en el moment de la detenció i el van traslladar a l'hospital Sant Joan de Déu de la capital del Bages

ACN
31 de desembre del 2011

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres un veí de Manresa que tenia 13 ordres de recerca i detenció. L'arrestat és Sergio EC, de 34 anys i nacionalitat espanyola, i se l'acusa d'un delicte d'atemptat de resistència greu contra els agents de l'autoritat. En el moment de la detenció, va oferir resistència de forma violenta i fins i tot va arribar agafar l'arma d'un dels agents, segons un comunicat dels Mossos. Un cop arrestat, el detingut i cinc policies van ser traslladats a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Els agents han estat donats d'alta durant la matinada d'aquest dissabte i el detingut, que tenia problemes per respirar, ha quedat ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Els fets es van iniciar aquest divendres a la nit a Manresa, quan en un semàfor una patrulla de seguretat ciutadana va reconèixer l'ocupant d'un turisme, com un sospitós buscat per la policia.

Tot i les indicacions dels agents, en un primer moment el turisme va intentar escapar, però va ser interceptat per la patrulla a l'avinguda de la Universitat. Quan els agents van identificar els dos ocupants del vehicle, Sergio EC va intentar ocultar la seva identitat facilitant el nom d'un germà, però la seva gran corpulència i robusta constitució física el van delatar.

En comprovar la seva vertadera identitat, els agents van constatar que Sergio EC acumulava un total de tretze ordres de recerca i detenció, deu emeses per diferents jutjats espanyols i tres ordres de recerca per part dels mossos.

En previsió de possibles incidents, en tractar-se d'una persona molt conflictiva amb vint-i-tres antecedents policials, els agents van esperar el suport d'altres patrulles per poder efectuar la detenció. En arribar els reforços, els mossos van comunicar a Sergio EC que quedava detingut, a la qual cosa aquest va reaccionar violentament, enfrontant-se contra els agents i causant-los diverses lesions.

Durant l'enfrontament Sergio EC va arrencar l'arma amb la funda del cinturó d'uns dels agents i la va esgrimir en to amenaçador contra els mossos, que finalment van poder desarmar-lo.

Quan finalment els mossos van aconseguir emmanillar el detingut, es van adonar que respirava amb dificultat, per la qual cosa van activar ràpidament una ambulància medicalitzada per traslladar-lo a un centre mèdic.

El detingut i cinc mossos van ser traslladats a l'hospital Sant Joan de Deu de Manresa. Els agents han estat donats d'alta durant la matinada i el detingut ha quedat ingressat a la UCI.

Mor el jove de Manresa detingut pels Mossos