Súria aprova les subvencions per a les entitats

El ple municipal també va aprovar l'adhesió als Municipis per la Independència

Redacció
29 de desembre del 2011

El ple municipal va aprovar dimecres per unanimitat un dictamen que fixa les subvencions de l'Ajuntament a les entitats surienques per activitats realitzades durant aquest any 2011.

D'acord amb el dictamen aprovat, l'import total en concepte de subvencions a les entitats de la vila se situa en 13.730 euros. Aquesta quantitat representa un descens de l'11,5% en relació amb l'any passat, reducció motivada pel necessari ajustament de les finances municipals en l'actual entorn de crisi econòmica.

El ple també va tractar els següents temes:

  • Aprovació per 10 vots (CiU, aiS, ERC i GIIS), 2 vots en contra (dos representants del PSC) i una abstenció (un representant del PSC) d'una moció del Grup Municipal d'ERC per a l'adhesió de l'Ajuntament de Súria al nucli de municipis que impulsen la constitució de l'associació d'ens locals Municipis per la Independència. Prèviament havia estat rebutjada per majoria una esmena al dictamen, presentada pel Grup Municipal del GIIS.
  • Aprovació per unanimitat d'una moció del Grup Municipal del PSC per a la redacció d'un nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), per al qual es crearà una partida al pressupost municipal de 2012 i es buscaran subvencions com a via de finançament extern.
  • Aprovació per unanimitat d'una moció del Grup Municipal del GIIS per a l'adhesió de l'Ajuntament de Súria a l'acord de diferents institucions, entitats i empreses del Bages en defensa de l'exclusivitat dels estudis miners de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM).

Com a afer sobrevingut, el ple va prendre coneixement de la renúncia de la regidora Encarna Mata i Caro, del Grup Municipal del PSC. Encarna Mata formava part de la corporació municipal des de l'any 2003 i va ser tercera tinent d'alcalde i regidora d'Ensenyament, Cultura i Dona (2003-07) i primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Educació, Turisme i Igualtat (2007-11) com a membre dels equips de govern en els dos darrers mandats municipals.

Arxivat a