Pere Miró rep el II Premi Núria Cifuentes

Redacció
28 de desembre del 2011
Pere Miró amb el pare de Núria Cifuentes durant l'entrega del guardó.
Pere Miró amb el pare de Núria Cifuentes durant l'entrega del guardó. | CNM
Pere Miró amb el pare de Núria Cifuentes durant l'entrega del guardó. Foto: CNM

Aquest dimarts es va procedir al lliurament del II premi Núria Cifuentes que el Jurat va atorgar a Pere Miró i Sellarés, ex nedador i waterpolista del club i actualment Director de Solidaritat Olímpica i Director de relacions amb els Comitès Olímpics del Comitè Olímpic internacional, tal com es va fer públic el passat dia 25 de novembre en el marc de la presentació dels equips de competició del CN Manresa.

L'acte va ser senzill i emotiu, el gerent del club, Gaspar Ventura, va donar inici a l'acte fent esment a la personalitat de la enyorada Núria, exemple dels valors que es premiaven i dels que el vencedor d'aquesta segona edició, Pere Miró, n'era l'ambaixador al món sencer.

El president del club, Francesc Barés, va glosar la persona de Pere Miró i l'honor que suposava tenir-lo de nou a casa seva, al seu club.

Destacà del premiat com havia arribat al màxim en el món de l'esport, en silenci, gracies al treball, amb companyonia, alegria, educació, formació, esforç, ètica, amistat i solidaritat. Els mateixos que consten en el premi i que des del club es mira d'infondre a tots aquells esportistes que arriben al club. També va tenir un moment per la nostàlgia recordant les hores passades junts a la piscina, nedant, jugant a waterpolo i aquella amistat que feia que també es compartissin els moments d'oci. En aquest moment el president Barés va oferir a Pere Miró la signatura del llibre d'or del club. Seguidament Oriol Marcè, subdirector general de l'esport de Catalunya, va lloar l'arrelament de la cultura dels valors de l'esport en el CN Manresa, essent el més important que es pot donar a una persona. Per agrair al Pere Miró, que havia estat professor seu en l'INEFC, la seva manera de ser i  representar a Catalunya arreu del món.

Els pares de Núria Cifuentes, Javier i Mari, van lliurar el II Premi Núria Cifuentes als valors humans en l'esport a Pere Miró, amb el qual van intercanviar paraules d'agraïment i admiració mútua.

Per tancar l'acte Pere Miró es va dirigir als presents, entre els quals hi havia la seva esposa, Núria i el seu fill, Jordi.

Va ser colpidor com es va identificar amb el club, amb la Núria, amb Manresa i amb els valors de l'esport. Entre les seves paraules cal destacar les que deien, "de tot el que he après a la vida, estudiant, contactes, experiències arreu del món, el que m'ha servit més és el que vaig aprendre aquí, en el CN Manresa. Les medalles, els rècords, son temporals. Els valors ho són per a tota la vida".

Abans de marxar el president va entregar-li el llibre del 75 aniversari del club i la insígnia d'or de l'entitat.