Grup Soler guanya el guardó Guillem Catà

Per la seva aposta per l'eficiència energètica

Redacció
25 de desembre del 2011

Grup Soler va rebre dimecres passat el 32è guardó Guillem Catà que atorga el Col·legi d'Enginyers Industrials de la Catalunya central per la seva aposta per la optimització de l'eficiència energètica en les instal·lacions del sector terciari, la diversificació dels seus serveis i productes, tant a Catalunya com a la resta de l'estat, i la internacionalització. "El premi ens reafirma en el camí que hem emprès, una etapa marcada per la innovació i l'expansió fora de Catalunya i Espanya", afirma el conseller delegat de Grup Soler, Jordi Soler.

En aquest sentit, Grup Soler, la Fundació CTM Centre Tecnològic de Manresa i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han iniciat el projecte Optenier per optimitzar l'eficiència energètica en les instal·lacions del sector terciari. L'objectiu del projecte és desenvolupar i integrar tecnologies que permetin oferir productes de control i optimització energètica de major qualitat i prestacions que actualment no existeixen al mercat. Així mateix, Grup Soler ha firmat un contracte  de serveis energètics amb l'ajuntament de Tona (Osona) per millorar l'eficiència del seu enllumenat. Grup Soler ha invertit 600.000 € en el projecte i preveu la reducció del consum d'energia en un 52%.

El secretari del jurat, Antoni Miralles, va llegir el veredicte i va donar pas al president de la demarcació de la Catalunya central del Col·legi d'Enginyers, Josep Alabern i Valentí, que va afirmar: "Grup Soler és una empresa líder que destaca per la diversificació de la seva activitat i la aposta per la R+D en un sector molt afectat per la conjuntura actual". El va seguir Jordi Soler, agraint el premi.

I es que el guardó recompensa al tècnic o l'equip tècnic que s'hagi distingit per la seva labor tècnica o científica. "Que una empresa progressi és un estímul per tots i més en una situació difícil i compromesa com l'actual”, afirma el degà del Col·legi d'Enginyers, Joan Vallvé. També van intervenir la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós, i el delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Jordi Moltó, que van destacar la implantació de Grup Soler a la comarca.

El jurat del premi
El jurat, presidit per Josep Alabern, estava format per Eduard Ruiz, Jaume Torruella, Jordi Giralt i Antoni Genis, enginyers industrials de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i l'Osona, i també per Jordi Torrens, de la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, per Joaquim Feixas, de la Cambra de Comerç i Indústria de Barcelona, Delegació d'Osona, per Esteban Peña, de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, per Ramon Felip de la Unió Empresarial de l'Anoia i per Jordi Martí, en representació del CTM Centre Tecnològic.