Cardona paga més de 420.000 euros de factures endarrerides

Algunes de les factures pàgades estaven registrades des del desembre de l'any passat

Redacció
23 de desembre del 2011

L'Ajuntament de Cardona ha fet efectiu, des del passat mes de juliol, el pagament de més 420.000 euros en factures endarrerides a proveïdors de serveis i subministraments municipals. Es tracta de factures que el consistori tenia pendents de pagar a causa de la manca de liquiditat i que en alguns casos estaven registrades des del desembre de l'any passat.

D'aquest forma, en els 6 mesos que van de juliol a desembre d'enguany, l'Ajuntament ha pogut pagar més de 600 factures, a més d'una setantena de proveïdors municipals. Entre aquests pagaments s'inclouen prop de 340 factures per valor de 270.00 euros que s'han anat abonant als seus titulars des del passat mes de juliol.

Per altra banda, l'Ajuntament va pagar ahir 151.000 euros en factures endarrerides gràcies al diners del crèdit que va obtenir de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Amb els recursos provinent del crèdit ICO l'Ajuntament ha fet possible el pagament de 324 factures d'una setantena de proveïdors. Els pagaments es van fer ahir i corresponen a factures de professionals autònoms i petites i mitjanes empreses, la majoria locals.

La manca de liquiditat de les arques municipals ha afectat les empreses subministradores que han anat acumulant retards considerables en el cobrament de factures. Per aquest motiu, el Pla de sanejament financer elaborat per l'equip de govern està prioritzant el pagament de factures a proveïdors i fixa un calendari de priorització de pagaments.

L'alcalde Ferran Estruch ha remarcat l'esforç que l'Ajuntament està realitzant per pagar als proveïdors i, en aquest sentit ha assegurat que la intenció de l'equip de govern de cara el 2012 és continuar la política d'equilibri de les finances municipals.

Arxivat a