Concert de Nadal a la biblioteca Cal Gallifa de Sant Joan

Redacció
14 de desembre del 2011
Imatge d'arxiu del Concert de Nadal de l'any passat.
Imatge d'arxiu del Concert de Nadal de l'any passat. | AjSJV
Imatge d'arxiu del Concert de Nadal de l'any passat. Foto: AjSJV

Del 12 de desembre fins el 14 de gener de 2012, Exposició "Nadales a dues bandes: Roser Rojas versus Joan Ros: 1996-2011"

Un viatge a través de les felicitacions de Nadal creades per la Roser Rojas i Simats amb els seus estimats gats i la seva particular manera de dibuixar,  juntament amb les felicitacions poètiques de retorn realitzades per en Joan Ros al llarg de tots aquests anys.

En Joan i la Roser són els creadors del recull de contes de "Sàlix i els sentits" que ha estat publicat l'abril del 2011. Joan Ros és l'escriptor  i la Roser és qui ha donat vida als seus personatges.
 
Es podrà visitar a la Biblioteca Cal Gallifa, en horari de biblioteca, de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h. tarda, i els dijous i dissabtes, de 10.00 a 13.00 h. matí.

Aquestes properes festes la Biblioteca estarà tancada els dies: 24 i 31 de desembre, i del 5 al 7 de gener de 2012, ambdós inclosos.
 
Del 12 de desembre fins el 28 de gener de 2012, Exposició d'"Auques d'en Joan Vilamala i d'en Ramon Cuéllar"

JOAN VILAMALA TERRICABRAS. Nascut a Folgueroles (Osona) l'any 1949 és un home polifacètic: cantant, compositor, historiador i escriptor de versos i auques. Vilamala, en la seva faceta d'aucaire, ve publicant auques des de 1976. D'ençà de 1997 a internet disposa de «La Paret de les Auques» de l'IES Pius Font i Quer de Manresa, creada pel webmestre Jordi Fons, que podeu trobar a www.auques.cat Han il.lustrat les seves auques dibuixants acreditats com Jaume Gubianas, Dani Hernández Massegú, Picanyol, Isaac Bosch, Pilarin, Manel Fontdevila, Alfons Font, Carolino, Valentí Gubianas, Àngel del Pozo, Àngel Garcia, Lluís Albert Arrufat, Anna Clariana, Clara Oliveras...

RAMON CUÉLLAR I SORRIBES. Nascut el 2 de juliol del 1934 a Sant Andreu de Palomar, avui barri de Barcelona, resideix a Dully, Suïssa. És soci i vocal de cultura del Centre Català de Lausana. És jubilat des del 1999. Conferenciant en català i en francès en temes de cultura catalana, Ramon Cuéllar és autodidacta. D'ençà que es va iniciar de la mà de Joan Vilamala en el món de l'auca, amb qui n'ha escrit «a quatre mans» una trentena, ha esdevingut, també en solitari, un Aucaire reconegut i un gran difusor a través d'aquest popular gènere de la cultura catalana i del fet català. Els seus versos han estat il.lustrats per dibuixants de prestigi com: Jaume Gubianas, Roger Tallada, Joaquim Bundó, Hugo Pradas, Mireia Grangé, Neus Olivé, Jou Ramírez, Francesc Masip, Joan Duch... Des de l'any 2006 disposa d'un magnífic lloc web, del qual Cuéllar és el creador i el mantenidor, on trobareu auques per triar i remenar: http://www.rodolins.cat

Es podrà visitar a la Biblioteca Cal Gallifa, en horari de biblioteca, de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h. tarda, i els dijous i dissabtes, de 10.00 a 13.00 h. matí. Aquestes properes festes la Biblioteca estarà tancada els dies: 24 i 31 de desembre, i del 5 al 7 de gener de 2012, ambdós inclosos.
 
Dijous, 15 de desembre, a les 6 de la tarda, Espectacle familiar amb CATAR.T espectacles que ens porta "Les rondalles de l'Olívia" , a la Sala Infantil de la Biblioteca Cal Gallifa.

L'espectacle gira a l'entorn d'un conta contes amb música en viu on l'Olívia enllaça les histories amb  cançons, convidant al públic a aprendre amb ella. Ideal per nens a partir de 3 anys, aquest divertit espectacle en petit format permet que els nens gaudeixin d'un agradable moment al costat de les dues narradores que els aproparan a aquestes aventures.

Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.
 
Divendres, 16 de desembre, a les 6 de la tarda, Concert de Nadal a la Biblioteca : a càrrec de La Coral "Casa Nostra" sota la direcció musical de Xavi Ros, un recital de poesia a càrrec de les rapsodes Roser Quius i Isabel Roca, amb acompanyament musical de Sara Montaner i Caterina Corderroure (flauta travessera) i David Perelló (teclat).  

L'Assemblea General de Nacions Unides ha declarat l'any 2011 Any Internacional dels Boscos amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància d'una gestió sostenible dels boscos, per aquest motiu, el recital de poesia del Concert girarà a l'entorn dels boscos i la natura.

En acabat l'acte tothom està convidat a berenar.


Lloc: Biblioteca Cal Gallifa

Organitza: Biblioteca Cal Gallifa i Regidoria de Cultura de l'Ajuntament.