Ajuntament i F. Rosa Oriol signen pels més necessitats

La Plataforma d'Aliments rebrà 30.000 euros anuals per atendre persones prèviament sele

Redacció
05 de desembre del 2011
Representants de l'Ajuntament de Manresa i de la Fundació Rosa Oriol durant la signatura del conveni.
Representants de l'Ajuntament de Manresa i de la Fundació Rosa Oriol durant la signatura del conveni. | AjM
Representants de l'Ajuntament de Manresa i de la Fundació Rosa Oriol durant la signatura del conveni. Foto: AjM

L'Ajuntament de Manresa i la Fundació Rosa Oriol han signat avui un conveni de col·laboració per donar suport a les famílies necessitades de la ciutat a través de la Plataforma d'Aliments, un projecte social de la fundació. Amb aquest acord, l'Ajuntament atorga una subvenció de 30.000 euros per atendre les persones seleccionades pels serveis socials municipals.

A l'acte de signatura del conveni ha assistit per part de l'Ajuntament la regidora de Serveis de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i per part de la Fundació Rosa Oriol, la seva presidenta Rosa Maria Tous i Oriol. També hi eren presents la fundadora de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, Sor Lucia Caram; el tresorer de la Fundació Rosa Oriol, Xavier Gros; i dues representants del voluntariat de la Plataforma d'Aliments, Isabel Carmona i Carme Carmona.

La regidora Mercè Rosich ha manifestat que era important poder signar aquest acord i "poder comptar amb el suport d'unes persones tan sensibilitzades amb els problemes socials i que fan una tasca admirable d'atenció als col·lectius més necessitats". Rosich ha afegit que "l'Ajuntament, dins les seves possibilitats, vol donar el màxim suport possible a les famílies en situació d'especial risc o amb perill d'exclusió social".

Segons el conveni de col·laboració, l'Ajuntament de Manresa atorga a la Fundació Rosa Oriol una subvenció de 30.000 euros, que aniran destinats a donar suport a les famílies amb necessitats d'aliments, a través de la Plataforma d'Aliments, i a fer el seguiment de les persones i famílies amb risc d'exclusió social.

Per la seva part, la Fundació es compromet a atendre a les persones derivades per l'Ajuntament i proporcionar ajuda en aliments, segons les indicacions dels professionals dels serveis socials, en un nombre màxim de 30 famílies a la setmana i sense superar les 450 unitats familiars mensuals.

La Fundació també participarà en el Consell Municipal de Serveis i Socials i destinarà la totalitat d'aquesta subvenció econòmica de l'Ajuntament a la compra d'aliments ne cessaris a la Plataforma d'Aliments per garantir aliments bàsics als seus destinataris.

Tant l'Ajuntament com la Fundació Rosa Oriol han acordat també coordinar i col·laborar en tots aquells projectes socials que desenvolupin i que tinguin com a finalitat el suport a les famílies amb perill d'exclusió, així com treballar de bracet en activitats formatives d'inserció socio-laboral i tallers d'habilitats socials.