JSC diu que amb l'Eix Diagonal tindran «més oportunitats» els joves

Redacció
04 de desembre del 2011
Representants de JSC i PSC de les comarques on passa l'Eix Diagonal.
Representants de JSC i PSC de les comarques on passa l'Eix Diagonal. | JSC
Representants de JSC i PSC de les comarques on passa l'Eix Diagonal. Foto: JSC

Els joves socialistes dels territoris de l'Eix Diagonal van reivindicar dissabte a la tarda la nova carretera, que "porta el segell del PSC i obre noves oportunitats de relació social i econòmica, que generaran oportunitats pel jovent". Així doncs, van fer el seu propi acte inaugural de la C-15 a la sortida de Puigdàlber (Alt Penedès): van tallar la cinta i van fer els parlaments de rigor. "Si Jordi Pujol va inaugurar l'Eix Transversal 13 vegades, nosaltres podem inaugurar l'Eix Diagonal per reivindicar l'herència dels Governs d'Entesa, que han posat el país al dia en molts àmbits", van explicar. A més dels primers secretaris territorials de la JSC, va assistir a l'acte el diputat socialista Roberto Labandera.

Àlex Centelles, vilanoví i primer secretari de la Federació de l'Alt Penedès-Garraf, creu que "en aquests moments en què volen que la inversió pública sembli una tonteria, la inauguració d'infraestructures com aquesta posen de manifest que la inversió és necessària per a la recuperació econòmica". Centelles afirma que, a banda del sentit pràctic d'escurçar els temps dels trajectes, l'Eix Diagonal pot acostar les ciutats en diversos àmbits, com l'universitari, ja que "tant Vilanova com Manresa, els dos extrems, tenen oferta d'estudis universitaris". "En definitiva, es tracta d'acostar les persones per impulsar els intercanvis socials, comercials, econòmics", conclou.

Per altra banda, Carles Cuerva, igualadí i primer secretari de la Federació de l'Anoia, ha destacat que "en aquests moments de crisi és prioritari posar en marxa projectes que impulsin el desenvolupament econòmic". Pel que fa a la seva comarca, Cuerva creu que l'Eix Diagonal generarà sinergies amb "l'aeroport corporatiu i el polígon de la Zona Franca", i això farà que el potencial de la C-15 sigui "encara major". A més, assegura que l'entrada en funcionament de la nova infraestructura també impulsarà les diverses fires comercials del territori. Per últim, l'igualadí també fa èmfasi en el paper de les carreteres com a "eines de comunicació i de relació social".

Al seu torn, Oriol Puig, manresà i primer secretari de la Federació de Comarques d'Interior (Bages, Berguedà i Solsonès), reconeix que "el traçat escollit en algun tram és discutible", però sentencia que "el que ningú pot discutir és la necessitat d'aquesta infraestructura en el seu conjunt". Puig creu que era necessari connectar millor Manresa amb altres punts del territori, especialment amb Igualada: "dues ciutats properes i emprenedores que, massa sovint, han viscut d'esquena l'una a l'altra, quan el que cal és apropar-se i complementar-se per afavorir el progrés econòmic de la Catalunya central". En aquest sentit, considera que l'Eix Diagonal atraurà usuaris joves a l'oferta universitària i cultural de la capital del Bages.

Per últim, el diputat Roberto Labandera destaca que "fins i tot el PP, per boca de la diputada Dolors Montserrat, reconeix que l'Eix Diagonal no hauria estat possible sense un conseller socialista, en Quim Nadal". Labandera afegeix que "no es tracta de penjar-se medalles, però toca reivindicar la feina ben feta en la posada en marxa d'una infraestructura que generarà activitat econòmica i llocs de treball".