«El nou eix diagonal situa Manresa més al centre de tot»

Valentí Junyent ha participat amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú al programa "L'entrevista" del canal 3/24, que s'emetrà divendres amb motiu de la inauguració de la nova via a les 10.30, les 18.00 i les 22.30

Redacció
01 de desembre del 2011
Valentí Junyent conversa amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú durant l'entrevista del 3/24.
Valentí Junyent conversa amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú durant l'entrevista del 3/24. | AjM
Valentí Junyent conversa amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú durant l'entrevista del 3/24. Foto: AjM

L'alcalde Valentí Junyent ha destacat avui en el programa "L'entrevista" que demà emetrà el canal 3/24 que l'obertura de l'eix diagonal "col·loca Manresa encara més al centre de tot" ja que la nova via que uneix la capital del Bages amb Vilanova i la Geltrú s'afegeix a altres eixos viaris que ja té la ciutat com l'eix transversal, l'eix del Llobregat, l'eix del Cardener o l'autopista de Terrassa.

Valentí Junyent ha estat entrevistat per Montse Jené juntament amb l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, i l'espai serà emès aquest divendres pel canal 3/24 a les 10.30, a les 18.00 i a les 22.30, coincidint amb la inauguració de l'eix diagonal.

Junyent i Lloveras han coincidit a destacar els efectes favorables que tindrà sobre els respectius territoris la nova carretera que unirà les dues ciutats passant per Igualada i Vilafranca.

Per a l'alcalde de Manresa, el nou eix "permetrà superar les actuals dificultats de comunicació entre les comarques del Bages, l'Anoia, l'Alt Penedès i el Garraf i aproparà les quatre capitals. Valentí Junyent ha apuntat també els avantatges que representarà per als empresaris la proximitat al port de Vilanova i la importància d'aquesta nova via per fer arribar l'oferta comercial, turística, cultural i esportiva de Manresa a la resta de comarques.

Neus Lloveras, per la seva part, ha valorat el gran potencial que suposa per Vilanova i la Geltrú ser una ciutat litoral, amb les platges i el port. També ha afegit que les quatre capitals de comarca es complementen i que l'eix contribueix al reequilibri territorial.

L'Eix Diagonal entre en funcionament aquest divendres, 2 de desembre, i suposa un estalvi de temps aproximat de 15 minuts en el trajecte entre el Bages i el Garraf.