El finançament de les pimes en una trobada organitzada per PIMEC

1.250 empreses de la Catalunya Central han rebut l'ajut de la xarxa d'assessors financers de PIMEC des que es va iniciar el servei

Redacció
29 de novembre del 2011

PIMEC Catalunya Central organitza per aquest proper dijous 1 de desembre la trobada per empresaris "La pime i el finançament, un vincle possible?". L'objectiu és apropar a totes les pimes de la zona les formes d'accedir al finançament, tot i la dificultat actual de trobar-ne.

La jornada anirà a càrrec de Fran de la Torre, director del departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC, i Mario Pascual, membre de la xarxa de consultors financers de la patronal, que actua a la zona de la Catalunya Central. Inaugurarà l'acte el president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó.

S'explicarà la diversitat de fonts de finançament actualment accessibles per a les pimes, quins requisits cal complir i com les petites i mitjanes empreses s'hi poden adaptar. També es facilitarà a les empreses tota la informació disponible en relació a les línies de subvenció per millorar l'estratègia i la capacitat comercial, així com per optimitzar la productivitat i els costos de l'empresa.

L'acte forma part del cicle de trobades "PIMEC en xarxa", organitzat per PIMEC Catalunya Central, en què es vol que els empresaris tinguin un paper destacat i puguin exposar els problemes i incidències que tenen sobre cada tema que es plantejarà. En aquesta jornada de finançament, Mario Pascual comentarà diverses experiències de finançament, i com aplicar el pragmatisme a l'hora de finançar les pimes, i les empreses podran comentar i preguntar tots els dubtes al respecte.

1.250 pimes del territori assessorades en temes de finançament
La patronal ha fet d'intermediari amb bancs i caixes per a prop de 5.000 pimes i les gestions fetes han significat la renegociació d'un deute aproximat de 300 milions d'euros. El promig de deute renegociat per empresa és de 100.000€. Més del 25% de les intermediacions, aproximadament 1.250 empreses, han estat assessorades per la xarxa d'assessors financers sèniors de PIMEC en aquest territori. De la totalitat de les gestions realitzades fins al dia d'avui, s'extreu que la gran majoria de les accions realitzades per l'equip de la patronal han estat dirigides a la cerca de finançament i a l'optimització de tresoreria. Especialment a la Catalunya Central, s'ha treballat el redimensionament d'estructura i la revisió d'escandalls i costos.

Les tasques principals del assessors en relació a les empreses del territori s'han focalitzat en el treball de seguiment i selecció d'eines de control de tresoreria i en la cerca de finançament utilitzant fórmules combinades entre capital públic i privat. També en alguns casos l'assessor s'ha posicionat dins de l'empresa com a figura de suport en la direcció general amb una dilatada experiència en aspectes financers. És en aquests casos quan es valora més que mai la figura i el consell d'un expert.