Oberta la convocatòria de 600.000 euros en microcrèdits

Els préstecs, que seran a interès 0 i a retornar en 4 anys, són per a la creació d'empreses i la reactivació del teixit industrial al Bages

Redacció
29 de novembre del 2011

El ple del Consell Comarcal va aprovar ahir les bases que regulen la concessió de microcrèdits per afavorir la creació d'empresa, la reactivació del teixit industrial i econòmic i l'enfortiment del canvi de model productiu del Bages. En total, el Pacte Territorial del Bages, a través del Consell Comarcal i amb el suport econòmic del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, compta amb 600.000 euros que es destinaran a donar microcrèdits a interès 0 i a retornar en 4 anys, en dues línies diferents:

  • Microcrèdits destinats a la creació d'empreses: per a persones emprenedores que vulguin iniciar un nou projecte empresarial a la comarca o que n'hagin iniciat l'activitat a partir de l'1 de gener de 2011. S'exclouen el sector immobiliari i el financer. El préstec pot arribar fins al 75% del pressupost de la inversió inicial necessària, i amb un límit màxim de 20.000 euros.
  • Microcrèdits destinats a la reactivació i diversificació industrial del Bages: per a petites empreses industrials i de serveis que vulguin desenvolupar un nou producte o servei, realitzar inversions que suposin una ampliació o millora de la capacitat productiva, expansió i introducció a nous mercats, implementació de TIC i actuacions de recerca. S'exclouen els sectors immobiliari i financer. En aquest cas, el préstec pot arribar al 50% del pressupost de la inversió inicial necessària, amb un límit de 40.000 euros.

Es destinaran 300.000 euros a cada una de les línies. A mesura que el Consell Comarcal recuperi el capital prestat, el Pacte Territorial del Bages obrirà noves convocatòries per tornar a finançar nous projectes i actuacions.

El termini de presentació de sol·licituds s'obrirà l'endemà de la publicació de les bases al Diari Oficial de la Generalitat –es preveu que sigui la pròxima setmana- i restarà oberta durant 40 dies. Els interessats han de fer arribar la seva sol·licitud al Consell Comarcal acompanyada de la informació addicional que marquen les bases reguladores, i que es podran consultar a través del web www.ccbages.cat

Les sol·licituds rebudes hauran de superar una primera avaluació d'aspectes tècnics com la viabilitat del projecte, l'acreditació de capacitats financeres pròpies, efectes sobre la creació de llocs de treball, etc. Les propostes que superin aquesta primera fase passaran a la següent en què es valoraran aspectes qualitatius que els promotors del projecte hauran d'argumentar i defensar davant una comissió tècnica.