Tesi doctoral sobre els tiberis de carn dels prehistòrics del Moianès

Ruth Blasco López defensarà el 15 de desembre la tesi "La amplitud de la dieta cárnica en el Pleistoceno medio peninsular"

Redacció
25 de novembre del 2011

El proper dijous 15 de desembre de 2011 a les 11h del matí, tindrà lloc a la Sala de Juntes de la Facultat de Lletres del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la lectura i defensa de la tesi doctoral de la Codirectora de les Excavacions del Jaciment de les Toixoneres, Ruth Blasco López. La tesi es titula "La amplitud de la dieta cárnica en el Pleistoceno medio peninsular: una aproximación a partir de la Cova del Bolomor (Tavernes de la Valldigna, Valencia) y el subnivel TD10-1 de Gran Dolina (Sierra de Atapuerca, Burgos)".

Uns dels jaciments claus que han servit com a referència per aquest estudi són les Coves del Toll i la Cova de les Toixoneres, on l'abundància de fauna localitzada als jaciments, així com la intensiva presència humana han servit de referència per conèixer quina carn menjaven els homes de Neandertal durant el Paleolític Mitjà, i per estudiar quan aquest animals eren consumits per humans o quan eren consumits per altres carnívors.

Un dels directors de la tesi és també el codirector d'excavacions de la Cova de les Toixoneres, Jordi Rosell. Així mateix, en el tribunal hi ha dos arqueòlegs molt vinculats en els jaciments moianencs: com a president del Tribunal hi ha el Dr. Eudald Carbonell de la URV i IPHES, i com a secretari del tribunal, el codirector d'excavacions del Jaciment del Gai, el Dr. Jordi Nadal de la UB.

Arxivat a