Junyent convida el comerç manresà a treballar en equip

A petició de la UBIC, que celebra els 700 anys de la Fira de Sant Andreu, l'alcalde va anunciar que Manresa tindrà un carrer del Comerç

Redacció
25 de novembre del 2011
Xavier Lanza, president de la UBIC, recull una placa de mans de l'alcalde, Valentí Junyent.
Xavier Lanza, president de la UBIC, recull una placa de mans de l'alcalde, Valentí Junyent. | AjM
Xavier Lanza, president de la UBIC, recull una placa de mans de l'alcalde, Valentí Junyent. Foto: AjM

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s'ha mostrat convençut durant el seu parlament de l'acte commemoratiu dels 700 anys de la Fira de Sant Andreu que "sumant esforços i treballant en equip donarem respostes adequades a les necessitats del territori amb l’objectiu d’incrementar l’atractivitat de Manresa com a ciutat comercial i ampliar la nostra àrea d’influència".

L'acte, celebrat aquest dijous al saló de sessions de l'Ajuntament, ha comptat amb la participació del president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, UBIC-Manresa comercial, Xavier Lanza; i de l'historiador manresà Francesc Comas, que ha pronunciat una conferència sobre la història de la Fira de Sant Andreu.

Durant la seva intervenció, que obria l'acte, Xavier Lanza ha demanat a l'Ajuntament que la ciutat dediqui un carrer al Comerç i va demanar una regidoria de Promoció Econòmica que estigui al costat dels botiguers.

Francesc Comas, per la seva part, ha fet un ampli recorregut per la història de la Fira de Sant Andreu des del 1311 -l'any que el rei Jaume II va concedir a la ciutat l'autorització per poder-la celebrar- fins els nostres dies.

Un esdeveniment escrit amb lletres d'or
Valentí Junyent ha començat el seu parlament assenyalant que "la Fira de Sant Andreu és, sens dubte, una de les manifestacions més representatives de la vida comercial de la nostra ciutat" a més a més "d'un gran aparador de la ciutat i de la comarca", i que "ha format part dels esdeveniments que s’escriuen amb lletres d’or de la història de la nostra ciutat".

L'alcalde ha recordat que "amb dificultats o sense, la fira de Sant Andreu sempre ha estat present per respondre a les noves expectatives materials o immaterials de la població, oferint-nos productes de necessitat o de serveis, o simplement aportant un marc de trobada, d’entreteniment i de necessària convivència entre ciutadans".

Junyent també ha ressaltat que "en un entorn difícil com l’actual, és important fer commemoracions com aquesta" i ha manifestat el compromís de l'Ajuntament amb el comerç manresà al temps que acceptava la petició de la UBIC perquè hi hagi un carrer del Comerç a la ciutat.

Durant la celebració de l'acte, la UBIC va lliurar un quadre a l'Ajuntament i el consistori va entregar una placa commemorativa a l'associació de botiguers.