El Consell a la Generalitat: que pagui als ajuntaments

La presidenta del Consell s'ha reunit amb el nou director territorial de Governació de la Catalunya Central, Ramon Buscallà

Redacció
23 de novembre del 2011
Ramon Buscallà amb Adriana Delgado.
Ramon Buscallà amb Adriana Delgado. | CCBages
Ramon Buscallà amb Adriana Delgado. Foto: CCBages

El deute de més de 3 milions d'euros que té la Generalitat cap als ajuntaments del Bages en obres aprovades al PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis) ha mobilitzat el Consell Comarcal del Bages que ja va reclamar aquest deute mesos enrere. Aquest matí, en una reunió entre la presidenta del Consell, Adriana Delgado, i el nou director territorial de Governació a la Catalunya Central, Ramon Buscallà, la Generalitat s'ha compromès a pagar, el dia 25 de novembre, totes aquelles obres que estiguin acabades i certificades abans del 15 d'abril d'aquest 2011. La resta d'obres s'hauran d'esperar fins al primer trimestre del 2012 per al cobrament.

Aquesta situació provoca greus problemes de tresoreria entre els municipis que han executat les obres aprovades en el PUOSC, ja que han hagut d'avançar els diners per pagar els proveïdors.

El Consell Comarcal també ha demanat a Buscallà que en la nova convocatòria PUOSC per al 2012 s'hi pugui incloure la redacció de projectes i direcció d'obres, ja que en alguns projectes això suposa una despesa molt important que no està prevista en les subvencions de la Generalitat. El director territorial ha avançat a la presidenta del Consell Comarcal que en la nova convocatòria és probable que s'obri una línia de finançament no només per a obres noves (tal com era fins ara) sinó per al manteniment de les ja executades, ja que s'ha posat sobre la taula la problemàtica que tenen alguns municipis per mantenir obres de gran envergadura un cop realitzades.

El Consell ha convidat Ramon Buscallà a participar en un Consell d'Alcaldes per exposar la línia de convocatòries PUOSC per al 2012.

En la reunió d'aquest matí també s'ha parlat de la previsió de pagament per part de la Generalitat del Fons de cooperació del Consell Comarcal del Bages, que enguany ha patit una retallada d'un 30% respecte el 2010 i que només ha estat pagat en la part corresponent fins al mes de juliol. El Consell s'ha interessat per aquest tema perquè afecta els ajuntaments i des de la Generalitat s'ha informat que es faria una segona bestreta el dia 25 de novembre.