Els farmacèutics hospitalaris es troben al Bages

Una vuitantena de professionals d'arreu de Catalunya participaran en aquesta trobada anual

Redacció
21 de novembre del 2011

Món Sant Benet acollirà aquest dijous, 24 de novembre, la XXI Jornada de serveis de farmàcia dels hospitals comarcals de Catalunya que enguany organitza el Servei de Farmàcia de la Fundació Althaia. Hi participaran una vuitantena de professionals amb l'objectiu de consensuar i establir criteris comuns sobre l'abordatge de l'atenció farmacèutica ambulatòria. La metodologia, les noves tecnologies i el seguiment del tractament seran algunes de les qüestions que s'abordaran durant la trobada mitjançant dues taules rodones i dues conferències magistrals.

La jornada es clourà al migdia amb la participació Conseller de Salut, Boi Ruiz; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles el Director General d'Althaia, Manel Jovells, i la Cap de Servei de Farmàcia d'Althaia, Anna Vilasseca.

La temàtica de la jornada
Actualment, des dels serveis de farmàcia dels hospitals els professionals dispensen medicaments a pacients, no ingressats, afectats per malalties com l'hepatitis, l'esclerosi múltiple, les anèmies o l'artritis, entre altres. Aquesta situació va en augment, d'acord amb l'increment del número de patologies i de pacients tractats a nivell ambulatori des dels mateixos hospitals.

En aquest àmbit, l'objectiu principal dels professionals és proporcionar l'atenció farmacèutica adequada als malalts perquè la medicació els ajudi a assolir els resultats esperats. Es divideix en dues àrees, les unitats d'atenció al pacient extern i els hospitals de dia, on són bàsiques la gestió del coneixement i la informació sobre cada medicament.